Huawei MateBook E : Hem tablet hem de dizüstü

Yayın tarihi: 1 Nisan 2022 Cuma 1:00 pm - Güncelleme: 31 Mart 2022 Perşembe 3:23 pm

Huawei MateBook E , hem laptop hem de tablet formunda çalışabilen ve Windows 11 işletim sistemini barındıran bir ürün arayanlar için ideal çözümlerden. Güçlü bir işlemciye ve geniş depolama alanına sahip. Ayrıca, hem dahili kameraları hem de dahili işitsel detayları pek çok rakibine kıyasla başarılı. Hem iş yaşantınızda hem de okul süreçlerinizde keyifle kullanabilirsiniz.

Tablet formundayken 7.99mm kalınlıkta ve 709 gram ağırlıkta olan MateBook E, Intel’in 11 nesil Core i5 işlemcisinden gücünü alıyor ve güncel Windows 11 işletim sistemiyle geliyor. Tasarımda metal çerçevenin tercih edildiği ve köşelerden yumuşatılmış hatları bulunan ürün, arka taraftaki mat yüzey yapısı sayesinde hem parmak izi tutmuyor hem de mobil kullanımlarda, elde sağlam tutuş hissi sağlıyor.

Huawei MateBook E

Huawei MateBook E, 12.6 inç değerde ekrana sahip OLED panel teknolojisinin kullanıldığı 12.6 inç’lik ekran, 2560×1600 çözünürlüğe çıkabiliyor. Ekran gövde oranı %90 ve %100 P3 renk gamı sunuluyor. 60Hz tazeleme değeri bulunan ekran, aynı zamanda maksimum olarak 600nit parlaklık düzeyine erişebiliyor ve dış mekân kullanımlarında da iyi düzeyde görüntü belirginliği sağlayabiliyor. Tabii uzun süreli deneyimlerde gözlerinizin rahatsız olmaması için gelişmiş göz koruma özelliğinin olduğunu da belirtelim.

Ekran, dokunuşlarınıza hızlı cevaplar verebildiği gibi, Huawei’nin güncel kalemiyle de uyumlu çalışıyor. Bu sayede, bir toplantıdayken hızlıca notlar alabilir, nerede olursanız olun çizimler yapabilir ya da ofisinizde, premium olarak nitelendirilebilecek dijital tasarımlara imza atabilirsiniz.

Huawei MateBook E

 

Huawei MateBook E, Intel’in 11. nesil Core i5 işlemcisinden güç alıyor. RAM tarafında 16GB LPDDRX RAM ve depolama tarafında da 512GB SSD depolama tercih edilmiş. Ekran kartı tarafında da Intel’in Iris XE çözümü var. Bu detaylar, ofis dosyalarınız, çizim dosyalarınız, internetten yapacağınız araştırmalar, görüntülü görüşmeler ve fırsat bulduğunuzda oynayabileceğiniz grafik işlem gücü yüksek olmayan oyunlar için ideal.

Huawei’nin 4mm Shark Fin Fan teknolojisi bu cihazda da tercih ediliyor. Ürün, yük altındayken dahi aşırı ısınma faktörüne geçiş vermiyor ve genellikle soğuk çalışıyor. Bu arada, ürünün kameralar tarafında da iddialı olduğunu belirtelim. Tabletin ön tarafında 8MP, arka tarafında da 13MP kameralar mevcut. Bu sayede gerek eğlence gerekse de iş amaçlı ihtiyaç duyduğunuzda çekimler yapabilirsiniz.

Huawei MateBook E

MateBook E, Bluetooth 5.1 ve Wi-Fi 6 gibi kablosuz bağlantı teknolojilerine sahip. Sadece birkaç saniyede gerçek kablosuz kulaklığınızla MateBook E’yi eşleştirebilir, Wi-Fi 6 destekli bir internet bağlantısıyla da yüksek boyutlu dosyalara dahi kısa sürede erişebilirsiniz.

Konu bir Huawei ürünü olunca, kablosuz bağlantı tarafında daha fazla seçeneğin olması da gayet normal. Huawei Share özelliği, size kablosuz Huawei ekosistemi oluşturmanız için yardımcı oluyor. Örneğin, eğer güncel bir Huawei akıllı telefonunuz varsa, kablosuz olarak bu ürünle ekran paylaşımı gerçekleştirebilir, sadece sürükle bırak yöntemiyle cihazlar arasında dosya paylaşımları gerçekleştirebilirsiniz. Biz özellikle bir kabloya ihtiyaç duyulmadan dosya paylaşımlarının gerçekleştirilebiliyor olmasından memnun kaldık. Huawei MateBook E, beraberinde gelen 65w hızlı şarj destekli adaptörle şarj edilebiliyor

İnceleme videosunu izlemek için buraya tıklayın