Huawei Mate serisinin fişini çekmiş olabilir!

Yayın tarihi: 4 Haziran 2021 Cuma 9:00 am - Güncelleme: 3 Haziran 2021 Perşembe 6:42 pm

Huawei geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği sunumla kafalarda soru işaretleri oluşmasına neden oldu. Huawei Mate serisinin fişini çekmiş olabilir.

Teknoloji sektörünün önemli isimlerinden biri olan Huawei geçtiğimiz gün önemli bir etkinliğe imza attı. HarmonyOS odağında gerçekleşen etkinlikte pek çok yeni ürün de tanıtıldı. Yeni FreeBuds modelinden, yeni MatePad’e kadar pek çok cihazın tanıtıldığı etkinlikte P50’ye dair ise tek bir kare paylaşıldı.

Çinli üretici yeni P serisi modeli için önümüzdeki sonbaharı işaret etti. Peki ama P50 sonbaharda çıkacaksa yeni Mate modelleri ne zaman çıkacak?

Huawei Mate

Mobil dünyayı az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere Huawei yılın ilk çeyreğinde P serisinin yeni modellerini, son çeyreğinde ise Mate serisinin yeni modellerini tanıtıyor. Peki P serisinin yeni modelleri sonbaharda tanıtılacaksa Mate serisinin yeni modelleri ne zaman tanıtılacak?

Bu durumda geriye iki farklı seçenek kalıyor. Ya P ve Mate serisi cihazları birbirine hayli yakın aralıklarla tanıtılacak, ya da Huawei artık Mate serisi cihaz tanıtmayacak.

Burada Mate serisinin fişinin çekilmiş olma ihtimali daha akla yatkın geliyor. Çünkü birbirine çok benzeyen iki modelin yakın aralıklarla tanıtılacak olması Huawei’ye arge masrafından başka birşey kazandırmayacaktır.

Sonuç olarak kesin olmasa da Huawei’nin Mate serisinin fişini çektiğini söyleyebiliriz. Elbette bunun kesin bilgi olmadığını da bir kez daha hatırlatmak gerekiyor.

Huawei FreeBuds 4 tanıtıldı