Huawei Mate 50 Snapdragon kullanılacak

Yayın tarihi: 25 Şubat 2022 Cuma 12:00 pm - Güncelleme: 24 Şubat 2022 Perşembe 9:55 pm

Huawei Mate 50 serisi, yalnızca Snapdragon yongaları ile çalıştırılabilir ve muhtemelen Snapdragon 8 Gen 1 kullanılarak piyasada olacak.

Son gelen haberlere göre öncelikle Huawei Mate 50 serisi HarmonyOS 3.0 tabanlı olacağı söyleniyor. Bunun dışında, Huawei Mate 50 amiral gemisi hakkında neredeyse hiçbir şey bilinmezken yeni bilgiler gelmeye başladı. Sızıntılara göre lansman Temmuz ortasından sonuna kadar planlandı.

 

Geçen ay bir sanatçı, Mate 50’nin nasıl görüneceğini düşündüklerine dayanarak bazı renderlar çıkarmıştı, Xiaomi 12 ve iPhone 12 ile aynı aralıkta bir boyuta sahip kompakt bir form faktörüne sahip Mate 50 gelmesi bekleniyor. Bu nedenle, ekran, renderlarda 6.28 ile 6.38 inç arasında boyutlandırılacak.

Huawei Mate 50

Arka kısmın büyük bir kısmı, konsept yaratıcılarının birincil kamera, geniş açılı kamera ve 5X optik zoomlu periskop lens ile hayal ettiği devasa dairesel kamera modülü tarafından işgal ediliyor. Huawei’nin P50 serisi ile sona eren kamera şirketi ile ortaklığı düşünüldüğünde makul olan hiçbir yerde Leica markası olmayacak.

Huawei, ABD’den gelen yaptırımlar nedeniyle uzun süredir 5G özellikli telefonlarını gönderemiyor. Şirket ayrıca yeni Kirin yonga setleri üretemiyor ancak son derece büyük bir stok tutmayı başarmıştı. Bu, nihayet sona ermiş görünüyor, çünkü Huawei şimdi yeni tekliflerinde işlemci çözümleri için Qualcomm’a güvenmek zorunda kalıyor.

Mate 50 serisi açıkça ilk olarak Çin’de piyasaya sürülecek ve küresel bir lansman henüz onaylanmadı. Yine de, geçmiş sürüm modellerine bakılırsa, seri birkaç ay sonra küresel olarak tanıtılmış olacak.

Xiaomi 12 Lite ile ilgili yeni bilgiler geldi