Huawei HarmonyOS 2.0’ı duyurdu

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2021 Perşembe 8:30 am - Güncelleme: 5 Mayıs 2021 Çarşamba 12:38 pm

Huawei, ilk olarak 2020 Huawei Geliştirici Konferansı’nda akıllı telefonlar için HarmonyOS 2.0’ı (Hongmeng OS 2.0 olarak da bilinir) duyurdu. Şimdi ise yavaş yavaş yeni cihazlarına bu işletim sistemini getiriyor.

Teknoloji devi daha sonra beta sürümünü P30 ve Mate 30 Pro gibi seçili modellere zorlamaya başladı. Kararlı sürüm, Haziran ayında, muhtemelen aynı dönemde piyasaya sürülmesi beklenen P50 akıllı telefonda piyasaya sürülecek şekilde tasarlandı.

Resmi sürümün öncesinde, Mate 40 Pro’ya benzeyen bir Huawei akıllı telefonda Harmony 2.0’ın performansını gösteren bir demo video ortaya çıktı. Weibo’da sızdırılan dört dakikalık video, işletim sistemi üzerinde yapılan tüm önemli gelişmeleri ortaya koyuyor.

En çok göze çarpan şey, hareket kontrolü kullanılarak sağ üst köşeden sürüklenebilen yeni kontrol merkezidir. Sol üst köşede bir telefon içi arama motoru bulunur. Ayrıca, ekran herhangi bir yerden aşağı kaydırıldığında bildirimleri gösterir.

Bir başka ilginç gözlem, uygulamaların açılma hızıdır. Android telefonlarda elde edilenden çok daha hızlı. Ancak bunlar temelde yerel uygulamalardır. Üçüncü taraf uygulamaların aynı şekilde çalışacağının garantisi yok.

Harmony OS2.0 kullanıcı arayüzü EMUI 11’dir ve hem Harmony hem de Android’e uyarlanabilir. Huawei, işletim sisteminin tamamen mühendisleri tarafından geliştirildiğini ancak Android uygulamalarını desteklediğini iddia ediyor. Ayrıca, bazı erken test uzmanları, bunun Android çekirdeğine dayalı olmadığını, Huawei tarafından sıfırdan inşa edilen tamamen farklı bir platforma dayandığını doğruladılar.

HarmonyOS, hızlı bağlantı için çeşitli akıllı cihazları sorunsuz bir şekilde entegre etmek üzere tasarlanmıştır. Tasarım, sorunsuz bir bütünsel deneyim oluşturmak için hizmetlerin cihazlar arasında sorunsuz bir şekilde aktarılmasını sağlar. Sızdırılan video, HarmonyOS’un gerçekten de zorlu bir Android rakibi olarak söz verdiğini gösteriyor, ancak işletim sisteminin gerçekten beklentileri karşılayıp karşılamayacağı henüz belli değil.

PUBG Mobile National Championship UK sponsoru Xiaomi