Huawei Harmony OS 2.0 neler sunuyor?

Yayın tarihi: 17 Aralık 2020 Perşembe 8:00 am - Güncelleme: 16 Aralık 2020 Çarşamba 4:24 pm

Huawei’nin Android rakibi yeni işletim sistemi Huawei Harmony OS 2.0 bugün resmi olarak tanıtıldı. Android bu sefer köşeye sıkışabilir.

Huawei, bugün mobil uygulama geliştiricileri için Harmony OS 2.0’ın resmi sürümü için bir etkinlik düzenledi. Şirket, etkinlikte akıllı telefonlar için yeni sistemini resmen yayınladı. Ayrıca, Huawei Harmony OS 2.0 cep telefonu geliştiricisi Beta’nın işe alımının aktif olduğunu da duyurdu. Huawei’ye göre Harmony OS, Nesnelerin İnterneti (IoT) dönemi için tam senaryo dağıtılmış bir işletim sistemidir. Şirket ayrıca IoT dönemi için süper bir terminal deneyimi oluşturmak için ortaklar ve geliştiricilerle çalışmayı umuyor.

Ayrıca Huawei, Harmony OS 2.0 tasarım konseptini de paylaştı. Bu sistem, ortaklarla yenilikçi bir tam sahneli süper terminal deneyimi getiriyor. Aynı zamanda daha iyi dağıtılmış bir uygulama çerçevesiyle birlikte geliyor.

Huawei P30 için EMUI 11 güncellemesi çıktı

DevEco Studio 2.0 tek noktadan platform, önemli değişiklikler ve iyileştirmeler içeriyor. Bu sistemde geliştiriciler, mobil simülatörlere erişimin yanı sıra Huawei HarmonyOS teknik uzmanlarıyla yüz yüze iletişime de sahip. HarmonyOS 2.0 halka açık sürümü, Huawei P40, P40 Pro, Mate 30, Mate 30 Pro ve MatePad Pro’da kullanılabilecek.

İlginç bir şekilde, bu işletim sistemi OTA yükseltmelerini ve Android uygulamalarını destekliyor. Android uygulamaları için Harmony OS desteği, bu sistemin kullanımını çok daha kolay hale getirecek.

Harmony OS 2.0 geliştiricilerine neler sunulacak?

  • 15000 + API’ler (cep telefonu / PAD, geniş ekran, giyilebilir, araba ve makine uygulamalarının geliştirilmesini destekler)
  • Dağıtılmış uygulama çerçevesi
  • Dağıtılmış kullanıcı arayüzü kontrolleri
  • DevEco Studio 2.0 Beta3

Geliştiricilerin mobil HarmonyOS uygulamaları geliştirmeleri için 50’den fazla UI kontrolü ekleyen yepyeni cep telefonu UI kontrolleri. Aynı zamanda birden fazla cihazın UI etkileşim deneyimini birleştirir.

HarmonyOS uygulama çerçevesi, cep telefonlarını ve hızlı geçişi destekler. Aynı zamanda hızlı bağlantı ve dolaşıma da destek verir.

Huawei Harmony OS 2.0

Windows ve Mac platform geliştirme ve derleme araç zinciri deneyimi sağlar. Bu, geliştiricilerin HarmonyOS uygulamalarını hızlı bir şekilde geliştirmeleri için uygundur.
Mobil geliştiriciler için 40’tan fazla Örnek Kod sağlar. Bu, geliştiricilerin HarmonyOS arayüzlerini ve geliştirme yöntemlerini hızlı bir şekilde anlamaları ve bunlara uyum sağlamaları için uygundur.

Çok modlu algılama gibi dağıtılmış yetenek arayüzleri, çoklu kullanım senaryolarını destekler.

Standart bir giriş yöntemi çerçevesi ve yetenekleri sunar

Standartlaştırılmış telefon sistemi arayüz yetenekleri sağlayın.

Engelsiz bir geliştirme çerçevesi kullanır.

Standartlaştırılmış dağıtılmış veri yönetimi yetenekleri sağlar. Geliştiriciler, cihazlar arasında gerçek zamanlı veri senkronizasyonunu gerçekleştirmek için standartlaştırılmış dağıtılmış DB arayüzlerini kullanabilir.