Huawei Google savaşına Xiaomi de karıştı

Yayın tarihi: 10 Nisan 2020 Cuma 11:27 am - Güncelleme: 10 Nisan 2020 Cuma 11:27 am

Huawei Google arasındaki gerginlik sonrası, Android’in olmazsa olmazı Google Servisleri’nden Huawei mahrum bırakılmıştı. Google ile uzlaşmak yerine Huawei Mobile Servisleri ile karşımıza çıkan Huawei, Çinli rakibi Xiaomi tarafından direkt olarak hedef gösterildi.

Huawei Google savaşında Xiaomi de karıştı. Xiaomi ’nin yeni amiral gemisi modeli Mi 10 Pro‘nun üzerinde yazan yazı, Huawei’nin canını sıktı.

Mi 10 Pro’nun kutusunda “with easy access to the Google apps you use most” yani “en çok kullanılan Google uygulamalarına kolay erişim” ifadesinin yer alması Huawei’nin pek hoşuna gitmeyecek gibi görünüyor. Peki, bu ibare Xiaomi’den mi yoksa Google’dan dolayı mı koyuldu?

Huawei Google

Bildiğiniz gibi Android cihazlarda Power by Android ve Windows PC’lerde genellikle Intel Inside yazılarını görüyoruz. Xiaomi’nin de Google’ın isteği doğrultusunda “with easy access to the Google apps you use most” ibaresini koyduğu söyleniyor.

Çinli iki firmanın arasını açacak olan bu ibare için Huawei’nin hamle yapıp yapmayacağı ise henüz bilinmiyor. Android lisansı olayan Huawei’nin, kendi mobil servisleri ile nereye kadar gideceği bilinmiyor.

Bir kişi telefon almak istediğinde farklı yollar ile Play Store yüklemek ile uğraşmak istemez. Bu olaylar patlak verdiğinde piyasada Google Servisleri’ne sahip olan Huawei modelleri bulunuyordu. Bu yüzden satış rakamlarında pek azalma yaşanmadı.

Ancak son 6-7 ay içerisinde çıkan Huawei modellerin Google Servisleri yer almıyor. Bunun satış rakamlarını direkt olarak etkileyeceği aşikar. Son atılımları ile Huawei Mobile Servisleri’ni ön plana çıkaran ve geliştiriciye destek veren firma, bakalım son hamleleri ile başarılı olabilecek mi?

Son olarak Türkiye’de 29.999 TL‘ye satılan Huawei Mate Xs modelinde de Google Servisleri’nin olmadığını belirtelim.

Samsung Koronavirüs darbesi yedi! Üretim 2022’ye sarktı