Huawei, eskisinden de daha güçlü olmak istiyor

Yayın tarihi: 21 Temmuz 2022 Perşembe 7:00 am - Güncelleme: 21 Temmuz 2022 Perşembe 8:15 am

Her geçen gün payını biraz daha arttırdığı, ismini günden güne daha fazla duyurmaya başladığı bir dönemde eski Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump’ın “veri casusluğu” suçlamasıyla karşı karşıya kalan ve bunun akabinde de Google’ın tüm servislerinden dışlanan Huawei, zor günleri yavaş yavaş geride bırakıyor gibi görünüyor.

 

Çinli teknoloji şirketi, 1 yıldan uzun bir süre önce Huawei Inside (Huawei HI) ismini verdiği teknolojisini kullanarak bir elektrikli otomobil ortaklığı kurmak istemiş ve kendisine ortak olarak da Çinli elektrikli otomobil üreticisi Arcfox’u seçmişti.

 

Huawei

Bu ortaklığın Huawei açısından en önemli yönlerinden biriyse, aracın iç mekanında tamamen HarmonyOS işletim sisteminin kullanılacak olmasıydı ki bu sayede de Çinli teknoloji şirketinin yeni işletim sistemi, kendisine büyüyebileceği yepyeni bir alan daha bulmuş oldu.

 

İşte Arcfox firması bu ortaklığın ilk meyvesi olan Arcfox Alpha-S modelini nihayet otomobil tutkunlarının karşısına çıkarıyor. Ağustos ayının ilk günlerinden itibaren yoğun üretim dönemine girecek olan yeni model, aynı zamanda kısa süre içerisinde satış faaliyetlerine de başlayarak otomobil tutkunlarının beğenisine sunulacak.

Aracın ilk etapta yalnızca Çin’de satılacağını belirtelim. Ancak birçok Çinli üretici gibi Arcfox’un da hayali dünyaya açılmak. Bu nedenle belki birkaç sene içerisinde bu markanın Türkiye’ye giriş haberini paylaşırız, kim bilir?

Yeni Honor MagicBook 14 tüm dengeleri değiştirebilir