Huawei engellenmeseydi şu an lider olabilirdi

Yayın tarihi: 10 Temmuz 2022 Pazar 10:00 am - Güncelleme: 9 Temmuz 2022 Cumartesi 1:23 pm

Çinli teknoloji devi Huawei, ilerlemesi ABD hükümeti tarafından engellenmeden önce lider akıllı telefon markası olarak yoluna devam ediyordu. Ancak ambargo ile beraber firma gerileme dönemine girdi.

Huawei, ABD’nin 3 yıldan uzun bir süre önce bir dizi yaptırımla dizginlenmesinden bazı kısıtlamalara maruz kalmıştı. Avrupa operasyonlarını da etkileyen ağır yaptırım rejimi, pazar payında büyük bir düşüşe neden oldu. Bir şirket yöneticisi, ABD’nin yaptırımlar yoluyla operasyonlarına müdahalesine servet kaymasını sağladı. Richard Yu ayrıca Samsung’u akıllı telefon pazarında şirketten önemli bir rol çalmış olduğunu söyledi.

Huawei,

 

Şiddetli ABD yaptırım rejimi, neredeyse firmanın çöküşüne yol açmıştı. Sonuç olarak akıllı telefon endüstrisindeki ikinci pozisyondan geriledi. Bununla birlikte, geçen yıl, şirket enkazdan yükselmeye devam etti. Firmanın HamonyOS’u, dönem boyunca en büyük başarılarından biridir. Huawei’nin tüketici iş grubu CEO’su Yu’ya göre Huawei, Apple’dan sonra ikinci lider üretici olabilirdi. İddiayı Çin’deki bir otomotiv forumunda yaptı.

Samsung, 2019’daki yaptırımlardan önce küresel pazarın zirvesindeydi. Ancak firmanın yıllık büyüme tahminleri, birkaç yıl içinde Samsung’u geçebileceğini tahmin ediyordu. Ayrıca firmanın yıllık %50 büyüme oranının dikkat çekici bir performans olduğu da belirtiliyor. Bu, onu bir yıl içinde küresel akıllı telefon üreticilerinin zirvesine koyabilirdi.