Huawei elektrikli otomobili sonunda duyuruldu

Yayın tarihi: 29 Aralık 2021 Çarşamba 10:00 am - Güncelleme: 28 Aralık 2021 Salı 8:36 pm

Otomotiv sektörünü sallamaya hazırlanan Huawei elektrikli otomobili sonunda kullanıcılarla buluşuyor. Şirket yeni işletim sistemi ile birlikte bu aracı destekleyecek.

Aracın özelliklerine baktığımızda gerçekten de ağızları açıkta bırakacak bir teknolojiye sahip olduğunu görüyoruz. Fakat bu otomobilin öncelikli olarak Tesla markasını geçmesi gerekiyor.

Çin elektrikli araçlar konusunda çok doyumsuz davranıyor. Tesla siparişlere yetişmekte zorlanıyor. İşte tam da bu nedenle Huawei önemli bazı üretimlere yer veriyor. Şirket Aito M5 ile birlikte Çin’de önemli bir satış başarısı elde etmek istiyor.

Huawei elektrikli otomobil

Huawei tarafından geliştirilen bu elektrikli otomobil modeli Çin pazarında oldukça popüler olacak gibi görünüyor. Tesla Model Y ile birbirine çok benzeyen bu araç ilginç özellikleri bakımından dikkat çekmeyi başarıyor. Araç hem elektrik hem de yakıtla çalışabilecek.

 

Bu otomobil modeli bilgi-eğlence işletim sistemi ile ön plana çıkacak. HarmonyOS uyumlu çalışacak olan bu araç birçok ek özelliğe sahip olacak. Huawei akıllı saatleri ile uyumlu bir yapıda olacağı da söylendi. Yani Huawei marka bir akıllı telefona sahip olan kullanıcı aracı yine bu akıllı saat ile çalıştırabilecek.

HUAWEI WATCH GT 3 yeni bir çağın kapılarını açıyor

Huawei elektrikli otomobili farklı bir isme sahip. Otomobile zeka eklemek anlamına gelen Aito ismi bu model için seçildi. Aracın yapay zeka sistemlerine sahip olması da bekleniyor. Yaklaşık olarak 447 bin TL ile satışa sunuluyor. Bu araç Tesla Model Y otomobilinden biraz daha ucuz olacak.