Huawei elektrikli araçlar ile ilgili son derece kararlı adımlar atıyor

Yayın tarihi: 1 Mart 2022 Salı 8:00 am - Güncelleme: 1 Mart 2022 Salı 8:05 am

 Büyük bir beklenti yaratmayı başaran Huawei elektrikli araçlar sürekli olarak yenileniyor. Şirket yeni bir elektrikli araç sistemi için patent alındığını açıkladı.

Genellikle elektrikli otomobil modelleri denilince akıllara ilk olarak Tesla markası geliyor. Ancak onun rakibi Apple ya da Toyota değil. Tam aksine Huawei en büyük rakip olacak gibi görünüyor.

ABD ambargosu nedeniyle akıllı telefon sektöründe adeta büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Huawei elektrikli otomobillere yöneldi. 2021 yılının ikinci yarısında elektrikli otomobil sektörüne girmesine rağmen bu alanın en önemli isimleri içerisinde yer almayı başardı. Açıkçası hiç kimse böyle bir başarı yakalanacağını tahmin etmiyordu.

Huawei elektrikli araçlar

Huawei ile ilgili ortaya çıkan son detaylara göre şirket yeni bir patent aldı. Bu patent ile birlikte motor ve bir bağlantı bileşeni elektrikli otomobilin çok daha esnek bir şekilde sürülmesini sağlıyor. Tüm bunlara ek olarak kilometre performansını ve esnekliğini arttıracak bazı ince ayarlı teknolojiler üzerinde çalışılıyor.

 

Yeni çıkarılacak olan bu elektrikli otomobil modelinde birinci motor ve ikinci motor yer alacak. Ayrıca 3 farklı bağlantı montajı bulunacak. Tüm bunlar aracın çok daha esnek ve kolay bir şekilde sürülmesini sağlayacak. Ayrıca otonom araçlar ile ilgili gelişmeler her yaşandığında bu araç kendisini entegre edebilecek.

Huawei Sound Joy taşınabilir Bluetooth hoparlör incelemesi

Huawei elektrikli araçlar ile ilgili çalışmalarını devam ettiriyor ve bu alanın dev şirketi haline gelmeye çalışıyor. Özellikle Çin’de çok geniş bir pazara sahip olduğunu söyleyebiliriz. Küresel çapta satışlarını artırması halinde Tesla gibi markaları bile geçebilir. Konu ile ilgili gelişmeler geldikçe hızlı bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.