Huawei ekran altına gömülmüş kameralı telefonlar için start verdi

Yayın tarihi: 4 Haziran 2020 Perşembe 6:41 am - Güncelleme: 4 Haziran 2020 Perşembe 6:44 am

Huawei , her ne kadar pek çok zorlukla karşılaşsa da yoluna tam gaz devam etmeye kararlı görünüyor. Ekran altına gömülmüş kameralı telefonlar geliyor.

Huawei ekran altına gömülmüş kameralı telefonlar için start verdi. Bildiğiniz gibi firma ile Amerikan hükümeti arasında bazı sıkıntılar var ve çeşitli ambargolar söz konusu. Bu sebeple de Huawei, yeni ürünlerinde Google Play Store kullanamıyor, bunun yerine kendi uygulama mağazası ve diğer ek çözümlerle hizmet sunmayı amaçlıyor.

Huawei’nin 28 Ekim 2019 itibarıyla aldığı bazı patentler, LetsGoDigital tarafından ortaya çıkarıldı. Bu patentlere bakılırsa, önümüzdeki dönemde “fütüristik” olarak da tabir edilen tasarımlı telefonlar görebiliriz. Örneğin…

kameralı telefonlar

Huawei’nin aldığı patentlerden bir tanesi, cihazın ön yüzünün boydan boya ekranla kaplandığı yönünde. Yanlar kavislendirilmiş ve herhangi bir fiziksel tuş yer almıyor, çerçeve de yok. Bunun yerine, sağ ve sol yan taraflardan kontrol edilebilir dokunmatik tuşlara yer verilebilir. Huawei, yakın zamanda benzer bir teknolojiyi zaten kullanıcılarına sunmuştu.

Öte yandan, ön kısımda yalnızca fiziksel tuş değil, aynı zamanda kamera da olmayacak. En azından “görünür olarak” bir selfie kamera olmayacak. Firma, selfie kamerayı ekranın altına gömmeye çalışıyor. Bu sayede sınırsız bir görüntüleme deneyimi de hedefleniyor. Bildiğiniz gibi yakın zamanda Oppo ve Xiaomi’nin de “ekran altına gömülen kamera” teknolojileri üzerine çalışmaları bulunuyor.

 

 

Apple Pencil 3 siyah renk seçeneği ile gelebilir!