Huawei ‘de işler kötüleşecek mi?

Yayın tarihi: 9 Eylül 2020 Çarşamba 9:30 am - Güncelleme: 8 Eylül 2020 Salı 3:03 pm

Strategy Analytics tarafından yayınlanan rapora göre Huawei 2021’de adeta dibi görecek. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Huawei ‘de işler kötüleşecek mi? Şu sıralar akıllı telefon sektörünün durgun günler geçirdiği aşikar. Bu durumun temel sebebi ise bu senenin başında Çin’de patlak veren koronavirüs salgını. Malum süreçten ötürü pek çok ülkede yaşam durma noktasına geldi. Hal böyle olunca pek çok sektörde olduğu gibi akıllı telefon sektöründe de taşlar yerinden oynadı.

 Huawei

Dünyanın önde gelen analiz firmalarından Strategy Analytics’e göre bu durum 2021 yılında tamamen normale dönecek. (Huawei hariç) Yani 2020’de düşen satışlar 2021 ile birlikte 2019 seviyesine geri dönecek. En azından yayınlanan grafik bizlere bunu gösteriyor. Samsung 2021’de de zirvedeki yerini korurken onu Apple takip edecek. Xiaomi ise önemli bir zıplama gerçekleştirerek 3. sıraya kadar yükselecek. Bu tabloda Huawei’ye ne olacağını soruyor olabilirsiniz. Strategy Analytics raporuna göre Huawei’yi pek de parlak günler beklemiyor.

Bilindiği üzere şu anda Huawei’nin telefonlarına Google servisleri bulunmuyor. Görünen o ki bu durum Çinli üreticinin satışlarını muazzam ölçüde etkilemiş durumda. Hatta 2021 ile birlikte bu etkinin kat ve kat artması söz konusu.

Zira Strategy Analytics raporuna göre 2021 sonu itibariyle Huawei’nin satışları 59 milyon adete kadar düşecek. Yani neredeyse 2019 satışlarının 5’te 4’ü kaybolacak. Eğer bu senaryo gerçekleşirse Çinli üreticinin toparlanması gerçekten zor olacaktır.

Adobe Flash uyarısı son kez yapıldı: Microsoft kararlı!