Huawei Çin’deki model sayısını arttırıyor

Yayın tarihi: 21 Eylül 2021 Salı 8:30 am - Güncelleme: 20 Eylül 2021 Pazartesi 11:28 am

2020 yılından sonrası Huawei için çok da parlak geçmedi. ABD tarafından uygulanan yaptırımlar sonrasında Çinli üretici pek çok alanda geri adımlar atmak zorunda kaldı. Huawei özellikle de mobil alanda çok ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kaldı.

Huawei en büyük darbeyi ise Google’dan yedi. Google Huawei’ye verdiği lisansı iptal edince ortalık karıştı. Google Play Store da dahil olmak üzere tüm Google servisleri Huawei cihazlarından kaldırıldı. Hal böyle olunca Huawei’nin satışları ciddi anlamda düştü.

Huawei nova 9

 

Peki bu düşüş ne kadar devam edecek? Şimdilik düşüşün ne zaman biteceğini ya da sonlanacağını kestirmek güç. Zaten Huawei’ye bu sebepten ötürü yeni modeller üretmeyi bırakmış durumda. Koskoca 2021 yılı içerisinde sadece birkaç model tanıtan Huawei bunların çoğunu global pazarda satışa dahi sunmadı.

Çinli üretici şimdi anavatanında yeni bir modeli daha satışa sunmayı planlıyor. Huawei nova 9 ve 9 Pro. Son söylentilere göre Huawei’nin orta segmentteki yeni modelleri Qualcomm destekli Snapdragon 778G ile gelecek. Telefonların ne zaman çıkacağı ise henüz netleşmiş değil. Fakat bu cihazların da global pazarda satışa çıkması zor görünüyor.

Delta varyantı herkese bulaşacak uyarıları yapıldı: Panik yarattılar