Huawei App Gallery için kesinin ağzını açtı

Yayın tarihi: 2 Aralık 2020 Çarşamba 8:30 am - Güncelleme: 1 Aralık 2020 Salı 4:57 pm

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticisi Huawei App Gallery için kesinin ağzını ciddi orada açtı. İşte konu ile ilgili detaylar.

Akıllı telefon pazarında zirveye oynarken bir anda dibi gören Huawei yatırımlarına devam ediyor. Çinli akıllı telefon üreticisi ABD tarafından uygulanan ambargo sonrasında zor günler yaşamaya başlamıştı.

Bilindiği üzere Huawei’nin son 1 yıl içerisinde çıkardığı modellerde Google servisleri yer almıyor. Dolayısıyla kullanıcılar uygulamaları Huawei’nin kendi uygulama mağazası olan App Gallery’den indiriyorlar. Fakat bu uygulama mağazasının şu andaki içeriği Google Play ile kıyaslandığında hayli sönük kalıyor. Bu sebeple Huawei bu mağazanın içeriğini zenginleştirmek için kesenin ağzını açmış durumda.

Huawei App Gallery

Yapılan açıklamada Huawei’nin bağımsız oyun geliştiriciler için 30.000 euro’luk bir ödül havuzu oluşturduğu belirtildi. Ayrıca en çok beğenilen oyunların Huawei’den 1000’er euro‘luk reklam kuponu kazanacağı da açıklandı.

Huawei App Gallery’de en çok beğenilen bağımsız oyunlar ilk 2 yıl boyunca yapımcısına gelir pastasından yüzde 85’lik bir pay kazandıracak.

Mevcut koşullarda App Gallery‘nin bağımsız oyun yapımcıları için cazip bir merkez haline geldiği söylenebilir. Şimdilik App Gallery dünya genelinde 700 milyondan fazla cihazda kullanılıyor. Gelecek için önemli bir potansiyeli olduğu aşikar.

Elbette Huawei‘nin bu desteğinin de sürmesi gerekli. Yoksa Microsoft’un Windows Mobile’ı gibi zamanla gözden kaybolacaktır.

Nintendo Switch 11.0.0 güncellemesi yeniliklerle geldi