HTC’nin yeni akıllı telefonu ertelendi

Yayın tarihi: 29 Mayıs 2022 Pazar 8:30 am - Güncelleme: 28 Mayıs 2022 Cumartesi 7:29 pm

Tayvanlı telefon üreticisi HTC, bir dönem akıllı telefon pazarının en güçlü şirketlerinden biriydi. Ancak şirket zamanla bu etkisini yitirdi ve akıllı telefon pazarından yavaş yavaş çekildi. Şirketin son amiral gemisi akıllı telefonu olan HTC U12+, 2018’de yayınlandı.

Şirket 2018 yazından beri yeni bir amiral gemisi akıllı telefon çıkarmadığı için şirketin bu alandan tamamen çekildiğini düşünebilirsiniz. Ancak aslında şirket çok yakında yeni bir amiral gemisi akıllı telefon çıkarmaya hazırlanıyor. Ne var ki bu telefon başta planlanandan daha geç bir tarihte çıkacak.

 

HTC’nin yeni akıllı telefonu için planladığı çıkış tarihi bu yılın nisan ayıydı. Ancak nisan ayı gelip geçtiği halde bu telefon piyasaya sürülmedi. Bu da HTC’nin bu projeyi iptal etmiş olabileceği yönünde söylentilerin çıkmasına sebep oldu. Ancak görünen o ki şirket yeni telefonunu çıkarmak vazgeçmemiş. Sadece pandemiye bağlı gecikmeler sebebiyle yeni telefonunun çıkışını ertelemek zorunda kalmış.

HTC

HTC’nin yeni akıllı telefonu, şirketin sanal gerçeklik başlığı Vive Flow VR ile bağlantılı olacak. Telefonun çeşitli artırılmış gerçeklik uygulamaları ile entegre olacak şekilde tasarlandığı söyleniyor. Görünüşe göre bugün artık standart akıllı telefonlar konusunda rakipleriyle yarışamayacağının farkında olan HTC, bunun yerine kullanıcılara farklı bir deneyim sunmayı amaçlıyor. MetaVerse fikri epey ilgi gördüğü için HTC’nin de bu alana yönelmesi iyi bir hamle olabilir.

Gelen bu son bilgilerle birlikte telefonun iptal edilmedi sadece gecikeceği ortaya çıkmış oldu ama yeni bir çıkış tarihi henüz açıklanmadı.

Samsung bu yıl 30 milyon daha az akıllı telefon üretecek