HTC yeni telefonunun tanıtım tarihini duyurdu

Yayın tarihi: 14 Haziran 2022 Salı 7:00 am - Güncelleme: 13 Haziran 2022 Pazartesi 1:41 pm

Tayvanlı teknoloji devi HTC, uzun bir aradan sonra ilk defa amiral gemisi düzeyinde akıllı telefon tanıtımı yapacak. Şirket, yeni cihazının tanıtım tarihini de resmen duyurdu.

HTC, Nokia ve Motorola gibi markaların aksine akıllı telefon dönemine gayet iyi ayak uydurmuş bir markaydı. Hatta uzunca bir dönem, Samsung ve Apple gibi sektörün en önemli iki ismine kafa tutan modellere de imza attı. Ancak ilerleyen dönemlerde bir türlü istediği patlamayı yapamayan ve rakiplerinin yeniliklerine ayak uyduramayan HTC, günden güne aradaki farkın açılmasına mani olamayınca, dört yıl önce çıkarttığı son amiral gemisi HTC U12+ ile bu segmentte akıllı telefon üretmeye son vermişti.

 

Aslında teknoloji dünyasında hakim olan görüş, HTC’yi bir daha bu kulvarda göremeyeceğimiz yönündeydi ancak Tayvanlı şirket, geçtiğimiz aylarda gerçekleşen MWC yani Mobil Dünya Kongresi’ne katılarak burada metaverse odaklı yeni bir amiral gemisi tanıtacağını duyurdu.

 

HTC Viverse

Şirket tarafından yapılan ilk açıklamalara göre Nisan ayında tanıtılacak olan ve HTC Viverse adı verilen yeni amiral gemisi modeli, Orta Asya’da baş gösteren yeni bir koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmişti. İşte şirket artık tehlikenin tamamen ortadan kalktığını düşünüyor olacak ki HTC Viverse’nin yeni tanıtım tarihini resmen duyurdu.

 

HTC tarafından paylaşılan basın posterinde yer alan bilgiye göre, HTC Viverse 28 Haziran 2022 tarihinde resmen tanıtılacak. Şu an için sadece metaverse odaklı olduğunu bildiğimiz yeni amiral gemisinin hangi yonga setiyle geleceği ve diğer donanımsal özelliklerinin nasıl olacağı büyük merak konusu.

God of War Ragnarok çıkış tarihi belli oldu