HTC geri geliyor

Yayın tarihi: 6 Mart 2022 Pazar 12:00 pm - Güncelleme: 5 Mart 2022 Cumartesi 2:54 pm

Bir zamanların en büyük telefon üreticilerinden olan HTC, uzun bir aradan sonra ilk kez yeni bir amiral gemisi çıkartmaya hazırlanıyor.

Kimler geldi, kimler geçti bu cep telefonu pazarından. Bunlardan bazıları vardı ki asla yok olmaz gibi duruyordu ancak “yeni eskiyi döver” sözü bir kez daha doğruluğunu ispatladı ve eskinin en büyükleri şimdilerde ya tamamen yok oldular ya da eski güçlerinden çok uzaktalar. Bu isimlerden biri de kuşkusuz Tayvanlı teknoloji şirketi HTC.

Çok değil, 5-6 sene öncesine kadar çıkaracağı her yeni model büyük bir ilgiyle takip edilen, akıllı telefon dünyasının en önemli markalarından biri olarak gösterilen HTC, hızlı bir şekilde düşüş trendine girmiş ve yuvarlandığı bu çukurdan ise bir daha çıkamamıştı.

 

HTC

Art arda gelen başarısız modeller yüzünden pazar payı daralan Tayvanlı akıllı telefon üreticisi, en son 2018 yılında yeni bir amiral gemisi çıkarmış daha sonra ise akıllı telefon bölümünün çok büyük bir kısmını Google’a satarak sadece çok az sayıda ve alt-orta segmentte akıllı telefon çıkararak bir nevi varlığını koruma yoluna gitmişti.

İşte bugünlerde İspanya’nın Barselona kentinde gerçekleşen MWC, bu firmanın da küllerinden doğduğu sahne oldu. Şirketin Asya-Pasifik CEO’su Charles Huang, şirketin yeni bir amiral gemisi modeli üzerinde çalıştığını duyurdu.

Her ne kadar şu an için akıllı telefonun teknik özellikleri konusunda önemli bir bilgi paylaşılmasa da, bu modelin HTC menşeili olan metaverse platformu “Viveverse” ile tam entegre çalışacak ve daha çok metaverse evreni odaklı bir cihaz olarak raflardaki yerini alacak.

Yepyeni bir Apple Watch geliyor!