4299 hakim ve savcının yeri değişti! Sinan Ateş savcısı ve silah sergileyen hakime tenzili rütbe

Yayın tarihi: 13 Haziran 2024 Perşembe 9:36 pm - Güncelleme: 14 Haziran 2024 Cuma 10:03 am

Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığınca yapılan atamada 4 bin 299 hakim ve savcının görev yeri değişti. Sinan Ateş cinayetini çözen Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Durdu Özer, ‘bölge savcısı’ oldu. Odasındaki cephaneliğini sergileyen hakim Oktay Tabur tenzili rütbe ile Karşıyaka Hâkimliği’ne atandı. Kaş Adliyesi’nde avukatın tuvaleti kullanmasını engellemesiyle gündem olan Kaş Başsavcısı Gökhan Feyzioğlu da Afyon savcılığına atandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanlığınca, hakim ve savcıların yeni atamalar ve görev yerlerinin açıklandığını duyurdu. Buna göre adli yargıdan 4 bin 299 hakim ve savcının görev yeri değişti.

KRİTİK ATAMA

HSK’nin yargı kararnamesinde, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturmayı yürütürken görevden alınan Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Durdu Özer, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı’na atanarak ‘bölge savcısı’ oldu. Durdu Özer, Sinan Ateş cinayeti dosyasında Ahmet Yiğit Yıldırım’ı şüpheli olarak dosyaya kaydeden, dosyaya bilirkişi raporunu kazandıran isimdi. Durdu Özer ile birlikte yine Ankara Adliyesi’nde Sinan Ateş dosyasında görev yapan savcı Durmuş Ali Kaya da Ankara’dan Çınar Savcılığı’na atandı.

adliyede silah

Oktay Tabur

İzmir Adliyesi’nde bulunan ‘dinlenme odası’nda cephaneliğini sergilediği fotoğraflarla gündem olan Oktay Tabur İzmir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı tenzili rütbe ile Karşıyaka Hâkimliği’ne atandı.

Öte yandan Kaş Adliyesi’nde avukatın tuvaleti kullanmasını engellemesiyle gündem olan Kaş Başsavcısı Gökhan Feyzioğlu da tenzili rütbe ile Afyon savcılığına atandı.

Adliye’de ‘tuvalet’ krizi çıkartmıştı! Artık başsavcı değil

BAKAN TUNÇ SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı paylaşımda, “Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Adli ve İdari Yargı 2024 Yılı Ana Kararnamesi çalışmalarını tamamladık. Kararname, HSK internet sitemizde (http://hsk.gov.tr) birazdan yayımlanacak. Yeni görev yerlerine atanan hâkim ve Cumhuriyet savcılarımıza adaletin tecellisi yolunda başarılar diliyorum. Kararname, hakim ve savcılarımız ile aileleri, yargı camiamız ve ülkemiz için hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş partileri ziyaret etti! “Asıl mücadele şimdi başlıyor”

Kaynak: HABER MERKEZİ