HSK, 9 hâkim ve savcıyı meslekten men etti!

Yayın tarihi: 22 Ocak 2021 Cuma 6:04 pm - Güncelleme: 22 Ocak 2021 Cuma 6:04 pm

Hâkim ve Savcılar Kurulu (HSK), dokuz hâkim ve savcıyı ‘FETÖ bağlantısı’ olduğu gerekçesiyle meslekten men etti. HSK Genel Kurulunda, FETÖ ile irtibatı, iltisakı ve münasebeti saptandığı belirtilen hâkim ve savcıların durumu görüşüldü.

HSK Genel Kurulu’nun toplantısında dokuz hakim ve savcıyla ilgili kararın “çözümlenen ByLock içerikleri, savcılık soruşturmalarında elde edilen sonuçlar, örgütün mahrem imamlarına ait operasyonel hatlarla iletişim, ankesörlü örgütsel ardışık arama, HSK müfettişlerinin tespitleri ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlananların anlatımları” dikkate alınarak verildiği belirtildi. Karar Kanun Hükmünde Kararname (KHK) hükümlerine dayanılarak verildi.

Haklarındaki delillere göre savunmaları istenen 4 hâkim ve savcının ise 2802 sayılı yasa uyarınca haklarında kesin karar verilinceye kadar meslekten uzaklaştırılmaları kararlaştırıldı.

Daha önceki Genel Kurulda, KHK hükümleri gereği meslekten çıkarılan hâkim ve savcılarla ilgili yeniden inceleme talepleri sonuçlandırılmış, 22 hâkim ve savcının talebi reddedilerek ihraç kararları kesinleştirilmişti.

Meslekten yeni ihraç edilen 9 kişi ve yeniden inceleme talebi reddedilen 22 hâkim ve savcı ile ilgili kararlar, yasa gereği yayımlanmak üzere Resmi Gazete’ye gönderildi.