HSK, 9 hakim ve savcıyı meslekten ihraç etti
22 Ocak 2021 Cuma

Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) Genel Kurulu, FETÖ ile iltisak ve irtibatı olduğu belirtilen 9 hakim ve savcının meslekten çıkarılmasına, 4 hakim ve savcının uzaklaştırılmasına karar verdi.
Hakim ve Savcılar Kurulu’ndan (HSK) yapılan açıklamada, “HSK genel kurulunca salı günü başlayan ve aralıksız olarak bugüne kadar sürdürülen toplantılar sonuncu FETÖ terör örgütüne iltisak, irtibat ve münasebeti saptanan 9 hakim ve savcının savunmalarının alınarak KHK hükümleri gereği meslekten çıkarılmasına, haklarında ki delillere göre savunmaları istenen 4 hakim ve savcının ise 2802 sayılı yasanın 77 maddesi uyarınca haklarında kesin karar verilinceye kadar meslekten uzaklaştırılmalarına karar verilmiştir” denildi.
Açıklamada şu bilgilere yer verildi:
“Daha önce ki genel kurulda KHK hükümleri gereği meslekten çıkarılan hakim ve savcılar ile ilgili yeniden inceleme talepleri sonuçlandırılmış 22 hakim ve savcının talebi reddedilerek ihraç kararları kesinleştirilmiş yeni ihraç edilen 9 kişi ile yeniden inceleme talebi reddedilen 22 hakim ve savcı ile ilgili karar yasa gereği yayımlanmak üzere Resmî Gazete’ye gönderilmiştir.”
Benzer Haberler
Yunanistan’a kaçmak isteyen FETÖ hükümlüleri yakalandı
30/06/2022 18:09
Mahkemeden flaş Bank Asya kararı
28/06/2022 15:04
Hakim ve savcı atamalarına ilişkin kararname yayımlandı
25/06/2022 10:24
10 ilde FETÖ operasyonu! 29 gözaltı
24/06/2022 11:14
Erdoğan’a ‘kasa fırlatma’ olayında savcı tutuklama istedi mahkeme serbest bıraktı
24/06/2022 9:53
Uğur Dündar ‘okurken hem üzüldüm, hem de acı acı güldüm’ dediği olayı anlattı
24/06/2022 8:31