Hırvatistan’da şiddetli deprem: Kent dev bir enkaza döndü

Yayın tarihi: 29 Aralık 2020 Salı 3:14 pm - Güncelleme: 29 Aralık 2020 Salı 7:40 pm

Hırvatistan’da 6.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde çok sayıda bina yıkılırken enkaz altında yaralıların olduğu açıklandı.

Hırvatistan’da merkez üssü, başkent Zagreb’in 46 km güneydoğusunda, 10 km derinlikte 6.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem sonrası Petrinja Belediye Başkanı Darinko Dumbovic, ülke genelindeki itfaiye ekiplerine yardım çağrısında bulundu. Dumbovic, “Kent dev bir enkaza döndü. İnsanları kurtarıyoruz, hayat kurtarıyoruz. Ölülerimiz var, kayıplarımız var, yaralılarımız var. Tam bir felaket”

ÇOK SAYIDA BİNA YIKILDI

Yerel medyadaki haberlerde, kentte çok sayıda binanın yıkıldığı, enkaz altında yaralıların olduğu belirtildi.

Petrinja’daki bir binanın enkazından baba ve oğlunun yaralı halde çıkartıldığına işaret edilen haberlerde, yaralıların hastaneye sevk edildiği bilgisine yer verildi.

YARDIM EKİPLERİ SEVK EDİLDİ

Hükümetten yapılan açıklamada, ülke genelindeki yardım ekiplerinin Petrinja’ya yönlendirildiği belirtilirken, başkent Zagreb’de de hissedilen deprem sonrası şehre giriş ve çıkışlarda yoğunluk yaşandığı ve telefon hatlarının kesildiği bildirildi.

SLOVENYA NÜKLEER SANTRALİNİ KAPATTI

DW Türkçe’de yer alan habere göre Hırvatistan’da meydana gelen depremin ardından komşu ülke Slovenya ülkenin tek nükleer santrali olan Krsko Nükleer Enerji Santrali’ni devre dışı bıraktı. Santralden yapılan açıklamada bunun tamamen güvenlik amacıyla alınmış bir önlem olduğu kaydedildi.

ERDOĞAN’DAN MİLANOVİÇ’E TELEFON

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanoviç’i aradı. Erdoğan’ın telefon görüşmesi sırasında Milanoviç’e ve Hırvat halkına geçmiş olsun dileklerini ilettiği öğrenildi.

Öte yandan, deprem, bölge ülkeleri Bosna Hersek, Sırbistan ve Slovenya’da da hissedilirken, 6,3 büyüklüğündeki depremin ardından 4 ve 3 büyüklüğünde artçı sarsıntıların yaşandığı ifade edildi. Petrinja’da dün art arda 5 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmiş, bu depremler binalarda hasara yol açmıştı.