Hrant Dink Vakfı’nı ikinci tehdidin şüphelisi adliyede

Yayın tarihi: 2 Haziran 2020 Salı 6:05 pm - Güncelleme: 2 Haziran 2020 Salı 6:05 pm

Hrant Dink Vakfı’na e-posta ile tehdit mesajı gönderdiği iddiasıyla bir kişinin tutuklanmasının ardından, bir başka tehdit mesajı gönderdiği ileri sürülen bir başka kişi daha İstanbul’da gözaltına alındı. Şüphelinin bir süre Amerika’da yaşadığı ve çok sayıda suç kaydı olduğu belirlendi.

Hrant Dink Vakfı avukatlarından Fethiye Çetin’in, “Saldırılar münferit değil. Vakfımıza bir tehdit mesajı daha yollandı” şeklindeki açıklaması üzerine şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla soruşturma başlatıldı.

Hrant Dink vakfına tehdit mesajları gönderen 2’nci kişi yakalandı

Emniyet görevlileri, söz konusu ikinci tehdit mesajıyla ilgili şüpheli E.B’yi dün İstanbul’da yakaladı. gözaltına alınan şüphelinin bir süre Amerika’da yaşadığı ve çok sayıda suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

Hrant Dink Vakfı’nın e-posta adresine, “Bir gece ansızın geleceğiz, orayı başınıza yıkacağız ya terk edersiniz ya da ölürsünüz bu kadarını söyleyeyim, bu sefer Rakel Dink ve o avukatı ölecek’” şeklinde e-posta gönderdiği tespit edilen Hüseyin Ateş, Konya’da yakalandıktan sonra İstanbul’da, 31 mayıs’ta çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tehdit suçundan tutuklanmıştı.

Rakel Dink’i ölümle tehdit eden şahsın ilk ifadesi ortaya çıktı