Hrant Dink davasında yurt dışına kaçmaya çalışan sanıklara ev hapsi

Yayın tarihi: 24 Aralık 2020 Perşembe 2:39 pm - Güncelleme: 24 Aralık 2020 Perşembe 2:58 pm

Hrant Dink cinayeti davasında yargılanan, İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli tutuksuz sanık Ecevit Emir ile Trabzon İl Jandarma Komutanı sanık Ali Öz hakkında yurtdışına kaçma girişiminde bulundukları için “ev hapsi” cezası verildi.

Hrant Dink cinayeti davasında mahkeme heyeti, sunulan savcılık mütalaası ile emniyetten gelen yazıyı dikkate alarak, yurt dışına yasal olmayan yollardan kaçmaya ilişkin girişimde bulunmaları nedeniyle tutuksuz sanıklar Ali Öz ile Ecevit Emir hakkında adli kontrol hükümleri kapsamında “konutu terk etmeme (ev hapsi)” tedbirinin uygulanmasına karar veren heyet, aynı nedenlerle bugünkü duruşmaya sonradan katılan sanıklardan Emre Cingöz hakkında da İstanbul il sınırlarını terk etmeme adli kontrol tedbirinin uygulanmasına hükmetti.

Avukat Aytaç Ünsal ‘cezaevinde kalamaz’ raporuna rağmen kaçma şüphesi var denilerek tutuklanmıştı. HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş da kaçma şüphesi nedeniyle tutuklanıp cezaevine gönderilmişti.

‘Hapishanede kalamaz’ raporu olan avukat Aytaç Ünsal tutuklandı

 

Heyet, cezaevinde tutuklu bulunan ya da başka suçtan tutuklu bulunan sanıklara mütalaaya karşı beyanlarını hazırlamak üzere haftalık 10 saat bilgisayar odasında çalışma konusunda izin verilmesine karar vererek, duruşmayı 6 Ocak’a erteledi.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN MAHKEMEYE YAZI
Mahkeme Başkanı Akın Gürlek, “Cinayet döneminde Trabzon İl Jandarma Komutanı olan tutuksuz sanık Ali Öz ile dönemin İstanbul İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü Aşırı Sağ Faaliyetler Unsur Elemanı tutuksuz sanık Ecevit Emir ve dönemin İstanbul İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü Aşırı Sağ Faaliyetler Unsur Komutanı olan tutuksuz sanık Emre Cingöz’ün savcılık mütalaasından sonra yurt dışına kaçmaya ilişkin Gürcistan’da bazı şahıslarla irtibat kurdukları, bu konuda da arayış içinde bulunduklarına” ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğünden mahkemeye yazı gönderildiğini açıkladı.

Selahattin ve Figen kaçacakmış!

MÜTALAAYA KARŞI BEYANLAR ALINIYOR
Duruşmada daha sonra sanıkların önceki celse sunulan mütalaaya karşı beyanları alındı. Cinayetten önce 2004 ile 2006 arasında Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yapan Engin Dinç, mütalaaya karşı beyanını yazılı olarak mahkemeye sundu.

Sanık Dinç, hakkındaki “görevi kötüye kullanma” suçundan istenen cezayla ilgili olarak, görevini yaptığını, üzerine atılı suçlamayı reddettiğini söyledi.

Diğer sanıklar da tek tek söz alarak haklarındaki suçlamaları kabul etmedi, adli kontrol tedbirlerinin de kaldırılması talep etti.

2 SANIĞA EV HAPSİ