Hrant Dink davası yine ertelendi

Yayın tarihi: 11 Ocak 2021 Pazartesi 5:54 pm - Güncelleme: 11 Ocak 2021 Pazartesi 5:54 pm

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı dava bir kez daha ertelendi.

Silahlı saldırı sonucu 2007 yılında hayatını kaybeden Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin 76 sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Dokuz8 Haber’de yer alan habere göre 14 yıldır devam eden davanın bugünkü 121’inci duruşmaya Samsun Emniyet TEM Şube Müdürlüğü görevlisi Metin Balta, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile (SEGBİS) ile katılırken, diğer sanıklar ise duruşma salonunda hazır bulundu.

DURUŞMA ERTELENDİ

Savunmaların ardından mahkeme heyeti daha önceki oturumlarda kararlaştırılan sanıkların beyanlarını, duruşmada dinlenmeleri kabul edilen ancak esas hakkındaki beyanları alınmayan Mehmet Uçar, Mehmet Ali Özkılınç, Metin Yıldız ve Metin Balta’nın mütalaaya karşı beyanlarının 15 Ocak’ta yapılacak olan duruşmada alınmasına karar verdi.

Mahkeme, mütalaaya karşı beyan ve ek savunması bugün alınması karar verilen ancak mazeret bildiren sanık Hamdi Egbatan’ın esasa ilişkin son savunma ve ek savunmasının ise 20 Ocak’ta yapılacak olan duruşmada alınmasına karar verdi.