HP, Xerox’un teklifini geri çevirdi

Yayın tarihi: 6 Mart 2020 Cuma 12:02 pm - Güncelleme: 6 Mart 2020 Cuma 12:02 pm

ABD’li Xerox, HP’yi satın almak için 35 milyar dolar teklif etti. Ancak HP bu teklifi reddetti.

Yazıcı sektörünün devlerinden ABD’li Xerox’un, Kaliforniya merkezli bilgi işlem, bilgisayar ve yazıcı sektörünün köklü firmalarından Hewlett-Packard’ı (HP) satın alma ısrarı devam ediyor.

Geçtiğimiz sonbahar aylarından bu yana teklifleri reddedilen Xerox, HP’ye son olarak 35 milyar dolarlık devralma teklifi yaptı. Şirket, önceki satın alma teklifleri reddedildikten sonra teklifini 35 milyar dolara çıkardı. Ancak HP, bu teklifi de geri çevirdi.

Dokuz yıllık mucize… Yaren Leylek, Adem amcanın kayığını yine buldu

HP Yönetım Kurulu Başkanı Chip Bergh, birleşik şirketin hissedarlar için yüksek seviyede borç yükünü de beraberin getireceğini, bunun ortaya çıkaracağı sinerjinin tüm şirketi tehlikeye atabileceğini söyledi.

Hewlett-Packard daha öncede rakibi Xerox’un ‘düşmanca’ olarak nitelendirdiği tekliflerinden rahatsızlığını dile getirmişti.

Daha önce doğrudan HP’nin yatırımcılarına teklifi götürdüğünü kabul eden Xerox CEO’su John Visentin, rakibinin teklifi reddetmesinin mantığa aykırı olduğunu ve “agresif” olarak değerlendirilse de tekliften dolayı özür dilemeyeceklerini belirtmişti.

Başakşehir’de film gibi soygun!