HP Portable SSD P700 : Yüksek kapasite, yüksek hız ve taşınabilirlik

Yayın tarihi: 8 Temmuz 2021 Perşembe 7:30 am - Güncelleme: 7 Temmuz 2021 Çarşamba 5:42 pm

HP Portable SSD P700, siyah renge sahip ve 512GB depolama kapasitesi bulunan bir disk. Adından da anlaşılacağı üzere, yanınızda rahatlıkla taşıyabileceğiniz ve size yüksek performans sunan bir SSD. Tabii dahası da var.

Ürünü kutudan ilk çıkardığımızda, manyetik mekanizmalı yapısı dikkatimizi çekti. Kısaca, ürünün iki ana parçadan oluştuğunu söyleyebiliriz. Üstte SSD’nin kendisi, alt kısımda da USB Type-C kablo ve konektörün yer aldığı tepsi bulunuyor. Bu iki parça, mıknatıslı sistemle birbirini tamamlıyor. Böylece yanınızda rahatlıkla taşıyabiliyorsunuz. Bu tip ufak detaylar, uzun mesafeli yolculuklarda hayat kurtarabilir nitelikteler.

HP Portable SSD P700

 

Ürünümüz, toplamda 130,5 gram ağırlıkta. Biraz daha detaya inersek, yalnızca SSD’miz 58 gram. Yani oldukça hafif. Kabloların bulunduğu manyetik kısım ise, 72,5 gram ağırlıkta.

Cihaz, USB 3.1 Gen 2 bağlantı teknolojisine destek veriyor. Ürünü ister PC’nizle kullanın, ister oyun konsollarınızla kullanın, isterseniz de Android cihazlarınızla kullanın.

Deneyimlerimiz itibarıyla, bu ürünü Type-C bağlantı noktası bulunan Android telefonlarla da rahatlıkla kullanabildik.

Ürünün en dikkat çekici taraflarından bir tanesi de okuma ve yazma hızları. 512GB’lık bir diskten söz ediyoruz. Büyük bir kapasite ve taşınabilirlik faktörü önemli, ama büyük boyutlu verilerin kısa sürede depolanması da bir o kadar önemli. HP Portable SSD P700, saniyede 1000MB’a kadar okuma ve yazma hızına erişebiliyor.

Örnek vermek gerekirse, standart bir diske sahip oyun konsolunuza bu SSD’yi dahil ettiğinizde, daha hızlı performans sunacaktır. Daha hızlı performanstan kastı nedir derseniz, örneğin oyun yükleme süreleri daha hızlı hale gelebilir. Öte yandan, oyun içi yükleme süreleri de kısalabilir ve özellikle açık dünya tasarımlı oyunlarda ciddi performans yükselişleri gözlenebilir. Sanki yeni bir konsola sahip oluyormuşsunuz gibi.

HP, kullanıcılara farklı seçenekler de sunuyor

Firma, teknoloji severlere farklı depolama boyutları ve farklı renk seçenekleri de sunuyor.
Depolama seçeneklerine baktığımızda, 512GB’ın yanında 256GB ve 1TB seçenekleri de var.
Renk seçeneklerine baktığımızda da, siyahın yanında kırmızı ve mavi renk seçenekleri mevcut.

HP Portable SSD P700

 

Öncelikle, ürünün yanında gelen USB Type-C kablonun yaklaşık 16cm olduğunu belirtelim, yani biraz daha uzun olabilirdi doğrusu. Tabii uzun olması, toplam ağırlık tarafında da artış anlamına geliyor.

Bir diğer detay ise, ürünün üzerinde ufak da olsa bir led bildirim ışığına yer verilmemiş. Yani güç alıyor mu, çalışmasında bir sorun var mı, bu gibi durumları belirtmesi için led bildirim sistemine yer verilebilirdi, ama tabii bu da muhtemelen maliyet artışı demek olurdu.

Ve evet, donanım şifrelemesi, özel kullanım ve diğer kişilerin veriye erişiminin önüne geçilmesi için özel bir yazılıma yer verilmemiş.

Oppo A54 akıllı telefon inceleme: Büyük ekran güçlü pil