Honor 50 SD 775G ile gelen ilk telefon olacak

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2021 Salı 8:51 am - Güncelleme: 18 Mayıs 2021 Salı 8:51 am

Bir süre önce Huawei’den ayrılan Honor’ın yeni modeli için bazı bilgiler ortaya çıktı. Görünen o ki Honor 50 modeli Snapdragon 775G ile gelecek. İşte detaylar.

Akıllı telefon pazarındaki önemli isimlerden biri olan Huawei, yaşadığı ambargolar sonrasında yan markası olan Honor’ı satmak zorunda kalmıştı. Çinli şirketler tarafından oluşturulan bir konsorsiyum tarafından satın alınan Honor, şu sıralar  yeni üst segment modelleri üzerinde çalışıyor.

Kısa bir süre önce Honor 50 Pro ve Pro Plus modellerinde Snapdragon 888 yonga setinin kullanılacağı ortaya çıkmıştı. Peki serinin baz modeli olan Honor 50’de hangi yonga seti tercih edilecek?

Honor 50

Çin kaynaklı bilgilere göre Honor baz modelinde de Qualcomm imzalı bir yonga seti kullanacak. Eğer sızdırılan raporlar doğru çıkarsa Honor 50, Qualcomm tarafından üretilen Snapdragon 775G ile gelecek ilk telefon olacak.

Elbette henüz bu bilgilerin iddiadan ibaret olduğunu da unutmamak gerekiyor. Keza henüz Honor tarafından doğrulanmış bir bilgi yok.

Öte yandan şunu da dip not olarak belirtmemiz gerekiyor. Honor, Huawei’den ayrıldıktan sonra akıllı telefonlarında Google servislerine yer vereceğine dair bazı söylentiler ortaya çıkmıştı. Fakat bu söylentiler şimdiye kadar Google ya da Honor tarafından doğrulanmış değil. Lakin Honor modellerine gelecek Google desteğinin satışları arttıracağı da inkar edilemez bir gerçek.

Redmi Note 8 yeni bir yonga seti ile geliyor