Hong Kong’ta vahşi cinayet! İki çocuk annesi modelin vücut parçalarına ulaşıldı

Yayın tarihi: 28 Şubat 2023 Salı 10:51 am - Güncelleme: 28 Şubat 2023 Salı 10:51 am

Kayıp model Abby Choi’ye ait olduğu düşünülen ceset parçaları Hong Kong’un Tai Po kasabasında bulundu. Modelin eski kocası, kayınpederi ve kayınbiraderi, cinayetle suçlanıyor.

Bir süredir kayıp olan Hong Kong’lu moda ikonu Abby Choi’nin bazı vücut parçalarının Tai Po kasabası yakınlarındaki bir köy evinde bulunmasının ardından polis harekete geçti.

Parçalanmış cesede ait kafatasının yanı sıra diğer bazı vücut parçaları, evin içindeki büyük bir tencerede ele geçirildi. Yetkililer, kurbanın kafatasının arkasında küçük bir delik bulunduğunu ve bunun kurbana yönelik “ölümcül bir saldırının kanıtı” olduğunu düşündüklerini bildirdiler. Kalıntılar, ünlü manken Abby Choi’ye ait olup olmadıklarının belirlenmesi için adli tıp testine götürüldü.

İzmir’de kadın cinayeti! Tuğba Kul vahşice katledildi

DÖRT KİŞİ TUTUKLANDI

28 yaşındaki mankenin eski kocası Alex Kwong Kong-chi, eski kayınbiraderi ve eski kayınpederi, polisin hafta sonu yaptığı arama sırasında daha fazla ceset parçası bulunduğunu açıklamasının ardından cinayetle suçlandı.

Polis ayrıca, cinayetle ilgili dördüncü bir kişiyi daha tutukladıklarını ve şüpheliler listesine beşinci bir kişiyi daha eklediklerini duyurdu. Polis, kurbanın kanıt olarak götürülen bir minibüsün içinde saldırıya uğradığını ve daha sonra evin içine götürüldüğünü düşünüyor.

MALİ ANLAŞMAZLIK

Öte yandan eski eş Kwong’un, yakalanmadan önce sürat teknesiyle kaçmaya çalıştığı, ve yakalandığında üzerinde 53 bin sterlin nakit (1.2 milyon TL) ve yaklaşık 4 milyon dolar (75,5 milyon TL) değerinde lüks saat taşıdığı da iddia edildi.

İki çocuk annesi Choi, 100 binden fazla takipçisi olan bir model ve sosyal medya fenomeni olarak tanınıyordu. Polis basına Choi’nin, Kwong ve ailesiyle milyonlarca dolarlık bir mali anlaşmazlık içerisinde olduğunu açıkladı.

Polis amiri Alan Chung, soruşturmanın tutuklanan şüphelilerin işbirliği yapmaması nedeniyle sekteye uğradığını belirtti.

“GÖVDESİ VE ELLERİ HALA KAYIP…”

Öte yandan Choi’nin gövdesi ve ellerinin hala kayıp olduğu, Choi’ye ait olduğundan şüphelenilen diğer uzuvların da daha önce vücuduna ait diğer parçaların bulunduğu Tai Po’daki evden yaklaşık 10 km uzaklıktaki Lung Mei Tsuen’deki bir dairenin buzdolabında bulunduğu kaydedildi.

Chung, “Hâlâ birçok ipucu üzerinde çalışıyoruz. Elimizde başka ipuçları olduğunda, cesedin gövdesini ve diğer kayıp parçalarını bulmak için yeniden kapsamlı bir arama yapacağız” dedi.

DAVA ERTELENDİ

Polis, Choi ve Kwong’un iki çocuğuna, Choi’nin annesi tarafından bakıldığını bidirirken Yargıç Peony Wong, Pazartesi günü sanıkların kefaletle serbest bırakılmasını reddederek davayı soruşturmanın derinleştirilmesi için Mayıs ayına erteledi.