Honduras’tan gelip Eskişehir’deki çiftçiyi dolandırdı, İstanbul’da yakalandı

Yayın tarihi: 28 Nisan 2022 Perşembe 11:22 am - Güncelleme: 28 Nisan 2022 Perşembe 11:22 am

Eskişehir’de kendisini ‘Fransız iş insanı’ olarak tanıtıp, çiftliğini 25 milyon liraya satışa çıkaran İ.C.’yi 60 bin 950 dolar dolandıran şüphelilerden Honduras uyruklu firari Joel Norales Oliva, İstanbul’da gözaltına alındı.

Alpu ilçesine bağlı Fevzipaşa Mahallesi’nde oturan İ.C., çiftliğini 25 milyon liraya satışa çıkarıp bir süre önce internet sitesine ilan verdi. Kendilerini ‘Fransız iş insanı’ olarak tanıtanşüpheliler, alıcı olduklarını belirterek İ.C. ile temas kurdu. Bir süre internet üzerinden görüşen şüpheliler, çiftlik sahibi İ.C.’ye Türkiye’ye kısıtlı döviz getirdiklerini öne sürerek borç vermesini, daha sonra yurda getirecekleri dövizlerle çiftlik parasını ödeyeceklerini söyledi. Çiftçi İ.C., bankadan çektiği 60 bin 950 doları Eskişehir’de buluştuğu Guy Djeutha, Bertrand Nzali ve Bengono Armand’a teslim etti. Parayı verdikten sonra şüphelilerden haber alamayınca dolandırıldığını anlayan İ.C., Eskişehir Jandarma Komutanlığı’na şikayette bulundu.

İSTANBUL’DA YAKALANDI

Soruşturma kapsamında JASAT dedektifleri, Eskişehir’de İ.C.’den 60 bin 950 dolar alan şüphelilerinden Guy Djeutha, Bertrand Nzali ile Bengono Armand’ı İstanbul’da yakaladı. Gözaltına alınan şüpheliler Eskişehir’de geçen 11 ve 15 Nisan’da çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Şebekenin firari şüphelisi olan Honduraslı Joel Norales Oliva ise İstanbul’da teknik ve fiziki takip sonucu saklandığı evde yakalanarak gözaltına alındı. Eskişehir’e getirilerek ifadesi alınan Oliva, çıkarıldığı mahkemece nitelikli dolandırıcılıktan tutuklandı. Operasyonda tutuklananların sayısı da 4’e çıktı.