Honda virüs temizleyici ilginç bir sistemle çalışacak

Yayın tarihi: 5 Ocak 2021 Salı 8:30 am - Güncelleme: 4 Ocak 2021 Pazartesi 3:51 pm

Büyük şirketler otomobillerde virüs temizleyici kullanma konusunda ilk adımları atmaya başladı. Honda bu konuda öncü olacak gibi görünüyor.

Otomobillerde virüs temizleyici kullanılması Honda tarafından ortaya atıldı. Şirket yeni geliştirdiği araç içi hava filtresi ile birlikte, son derece güçlü bir sistem kurmuş oluyor. Kurumaku ismi verilen bu filtreleme sistemleri ile birlikte hem yolcular hem de sürücüler virüssüz havaya sahip oluyor.

Pandemi nedeniyle herkes kendisini bir şekilde korumaya çalışıyor. Bazları maskeler ve sosyal mesafeye dikkat ederken kimileri ise araçlarının içerisinde koruma sağlamaya çalışıyor. Fakat herkesin ortak amacı koronavirüsten uzak kalabilmek.

Bugünlerde muhtemelen sürekli maske kullanıyorsunuzdur. Maskelerin tek amacı dışarıdaki virüslerin hava yolu ile ağzınızdan içeriye girmesini engellemektir. Fakat maskelerde bu sistem çok basit bir şekilde çalışır.

 virüs temizleyici

Honda tarafından geliştirilen filtreleme sistemi ise bunun ötesine geçmeyi başardı. Araçların içerisine girecek olan hava, bu filtre sistemlerinden geçiyor. Filtre sistemi çok fazla ince yapıda olduğu için virüsleri içeriye almıyor. Ayrıca çift katmanlı olduğu için virüsün yapısı neredeyse tamamen bozuluyor.

CN95 maskelerinden bile daha fazla koruma sağlayan bu yeni sistem, Honda N-Box Kei modellerinde tercih edilecek. İlerleyen zamanlarda diğer bütün Honda otomobillerinde böyle bir sistem kullanılması tercih ediliyor. Elbette bu aksesuar ek ürün olarak verilecek. Yani araçta hazır olarak gelmeyecek.

Bu sistemi ek olarak almak isteyenler 461 TL ödeyecek. Bunun Japonya fiyatı olduğunu unutmayın. Muhtemelen Türkiye’de vergiler ile birlikte daha fazla maliyete neden olacak. Bu tür sistemlerin ilerleyen dönemlerde daha fazla artış sağlanması ve tüm otomotiv firmaları tarafından kullanılması bekleniyor. Peki siz böyle bir ürünü kullanmak ister misiniz?