Honda Türkiye fiyatlarını güncelledi

Yayın tarihi: 4 Kasım 2021 Perşembe 7:00 am - Güncelleme: 3 Kasım 2021 Çarşamba 8:32 pm

Malum son dönemde otomobil tarafında fiyatlar ateş pahası. Pek çok üretici fiyatlarını güncellerken Honda sessizliğini koruma kararı almıştı. Fakat Japon otomotiv devi de fiyatlarını güncelleme kararı aldı.

Honda da Türkiye fiyatlarını güncelleme kararı aldı. Malum geçtiğimiz ay döviz kurlarının hızlı bir şekilde artması, pek çok üreticinin fiyatları güncellemesine zemin hazırlamıştı. Normalde Türkiye’de otomobil fiyatları düzenli olarak ay başlarında güncelleniyor.

Kimi zaman düşen fiyatlar, kimi zaman da yükseliyor. Elbette son birkaç yıllık periyodu göz önüne alacak olursak fiyatların düzenli olarak yükseldiğini söyleyebiliriz.

Özellikle de geçtiğimiz ay döviz kurlarındaki artış sonrasında pek çok marka ve modelde önemli fiyat artışları gerçekleşti.

Honda

Ülkemizde faaliyet gösteren pek çok isim dövizdeki kur artışını direkt olarak fiyatlara yansıtırken, Honda ve Toyota gibi Japonya kökenli üreticiler beklemeyi tercih etmişti.

Kasım ayının gelmesiyle birlikte önce Toyota ardından da Honda fiyatlarını güncelledi. Gerçi şunu da unutmamak gerekiyor. Honda fiyatlarını güncellemese bile stok yok bahanesiyle otomobil satmıyordu. Dolayısıyla satmadığınız bir şeyin fiyatını sabit tutmak ya da indirmek çok bir anlam ifade etmiyor.

Önümüzdeki süreçte otomobil fiyatlarının daha da artması bekleniyor. Keza Merkez Bankası’nın alacağı yeni faiz indirimi kararları otomobil fiyatlarının daha da artmasına zemin hazırlayacaktır.

Fortnite için yolun sonu gözüktü