Honda Google’ın yerleşik Android otomotiv işletim sistemini kullanacak

Yayın tarihi: 25 Eylül 2021 Cumartesi 7:00 am - Güncelleme: 24 Eylül 2021 Cuma 12:42 pm

Honda yakında, varsayılan bilgi-eğlence sistemi olarak Google’ın sesle etkinleştirilen Asistanı, Google Haritalar ve otomotiv onaylı diğer Android uygulamalarını içeren Google’ın yerleşik Android Otomotiv İşletim Sistemine sahip araçları piyasaya sürmeye başlayacak.

Gömülü Android’li ilk Honda araçları 2022’de piyasaya sürülmeye başlayacak. Japon otomobil üreticisi, yeni bilgi-eğlence sistemlerini ilk olarak hangi modellerde almayı beklememiz gerektiğini söylemedi. Bir Honda sözcüsü, “Google Asistan, Google Haritalar işlevi ve Google Play aracılığıyla sunulan diğer araç içi uygulamalar gibi özellikleri daha kolay kullanma yeteneği de dahil olmak üzere Google araç içi hizmetlerini araçlarımıza daha iyi entegre etmek için Google ile işbirliği yapacağız” dedi.

Android Otomotiv İşletim Sistemine

Açık olmak gerekirse, Android Automotive, Android Auto’dan oldukça farklı. İlki otomobilin varsayılan bilgi-eğlence sistemi ve müzikten navigasyona, ısıtma ve klimaya kadar her şeyi kontrol ederken, ikincisi bir akıllı telefondan otomobilin gösterge panosu ekranına yansıtıyor. Ayrıca Apple’ın CarPlay’ine rakip olarak hizmet ediyor.

 

Google ayrıca Android Auto ile ilgili bir dizi duyuru yaptı. Bugün gömülü Android Automotive’e sahip sadece iki araba var: Polestar 2 ve Volvo XC40 Recharge. Ancak Google, Ford, General Motors ve Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance dahil olmak üzere bir dizi başka otomobil üreticisiyle, varsayılan Android işletim sistemleriyle piyasaya sürülecek milyonlarca aracın piyasaya sürülmesine neden olacak anlaşmalar yaptı. Honda’nın Android Otomotiv partisine katıldığı haberi, otomobil üreticisinin mevcut işletim sisteminin yıllardır Android tabanlı olduğu göz önüne alındığında sürpriz değil.

En fazla kazanan futbolcular belli oldu: Liste gerçekten Şampiyonlar Ligi