Hollywood, ailelerden izin almadan, ölen yıldızları “AI” ile canlandırmak istiyor

Yayın tarihi: 9 Kasım 2023 Perşembe 9:30 am - Güncelleme: 9 Kasım 2023 Perşembe 4:33 pm

Hollywood sanatçılarını temsil eden sendika SAG-AFTRA, devam eden grevi sona erdirmeye yönelik teklif sundu, ancak gelen yanıtlar iç açıcı değildi. Hollywood ölen sanatçıların yapay zeka tarafından oluşturulmuş benzerlerini herhangi bir izne sahip olmadan canlandırmak istiyor , ancak sendika bu isteği onaylamadı.

Sendikanın, yapay zekayla ilgili mevcut isteği ortadan kaldıracak bir karşı teklifte bulunmayı planladığı iddia ediliyor. Sendika yanlı bir kaynak Pazartesi günü bir blog’a “Sanatçıları sömürmek için bu araçlara sahip olamazlar” dedi. Üstelik ailelerin izni olmadan.

 

 

Hollywood

 

Stüdyoların  yapay zeka kullanımı için önerdiği anlaşma, sanatçılarının AI benzerlerinin kullanımları için sadece bir kez ödeme yapmayı içeriyor. Bu peşin ödemenin ardından AI benzerleri üzerinde sonsuz haklara sahip olabilecekler.

İlginizi çekebilir: Hollywood’daki oyuncu grevi oyun dünyasına da sıçradı

Daha da çarpıcı bir ayrıntı ise, teklifin yazılma şeklinin, ölü sanatçıların yapay zeka tarafından oluşturulan benzerlerinin izin olmadan sınırsız kullanımını savunuyor gibi görünmesi. Ancak her kullanımda tekrar izin almaları normal prosedür. Anlaşmazlığın bu kısmının kamuoyuna açıklanmasının ardından Oyuncuların grevleri de hala devam ederken bu istek tuzla biber oldu denebilir. Üstelik ailelerin izni olmadan böyle bir hakka sahip olmak istemeleri şaşırtıcı doğrusu. AI geliştikçe bu tarz sorunların gelmesi de bekleniyordu.

Diablo 4 oyuncuları: Bitmemiş bir oyun için ek paket almayacağız