Hollandalı hacker, Trump’ın Twitter şifresini beşinci denemesinde tahmin etti

Yayın tarihi: 22 Ekim 2020 Perşembe 10:58 pm - Güncelleme: 22 Ekim 2020 Perşembe 10:58 pm

Hollandalı bir hacker, ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter hesabının şifresi olan ‘maga2020!”yi beşinci denemesinde doğru tahmin ederek hesaba erişti.

Hollandalı hacker Victor Gevers, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın 87 milyon takipçisi bulunan Twitter hesabının şifresini beşinci denemesinde tahmin ederek ele geçirdi.

Hollanda’da yerel yayımlanan De Volkskrant’ta yer alan habere göre, Gevers, “Amerika’yı yeniden harika yap” olarak bilinen “Make America great again” sloganın kısaltması “maga2020!”yi deneyerek Trump’ın hesabına eriştiğini açıkladı.

Durumun anlaşılmasının ardından Gevers’e ulaşan Amerikan Gizli Servisi, Hollandalı hackerdan bilgi aldı. Sonrasında ABD’li yetkililerin iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini aktifleştirerek Donald Trump’ın Twitter hesabını daha güvenli hale getirdikleri belirtildi.

Habere göre, Trump’a hesabına nasıl eriştiğini anlatan bir e-posta da yollayan Victor Gevers, ABD Başkanı’na daha güvenli bir şifre kullanması tavsiyesinde bulundu.