Hollanda’da rehine krizi sona erdi! Bir şüpheli gözaltına alındı

Yayın tarihi: 30 Mart 2024 Cumartesi 1:48 pm - Güncelleme: 30 Mart 2024 Cumartesi 3:29 pm

Hollanda’nın doğusundaki Ede kasabasında bulunan bir kafede birkaç kişi rehine alındı. Hollanda polisi bölgedeki evlerin tahliye edildiğini 3 rehinenin ise serbest bırakıldığını duyurdu. Polis, krizin sona erdiği ve bir şüphelinin gözaltına alındığı bildirdi. Olayda bir terör işareti olmadığı bildirildi.

Hollanda’da rehine krizi yaşandı. Ülkenin doğusundaki Ede kasabasında bulunan bir kafede birkaç kişi rehine alındı. Bölgedeki evler boşaltıldı, 150 evin sakinleri güvenli bölgeye götürüldü. Şehir merkezi ise kapatıldı.

Hollanda polisi 3 rehinenin serbest bırakıldığını duyurdu.

Yetkililer, “Saldırının nedenine ilişkin pek çok soru işareti olduğunu görüyoruz. Şu anda terörist bir nedene dair herhangi bir belirti yok” açıklamasını yaptı.

Görgü tanıklarına göre bir adam elinde silah ve patlayıcılarla kapanış saatinde kafeye girerek mekânı havaya uçurmakla tehdit etti ve içeridekileri rehin aldı.

BİR ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Hollanda basınında, serbest bırakılan ilk 3 rehinenin üzerinde kafenin çalışanlarının giydiği kıyafetler olduğu, yerel saatle 12.30’da dördüncü ve son rehinenin de serbest bırakıldığı aktarıldı. Son rehinenin serbest kalmasının ardından kar maskeli bir şüphelinin polis tarafından gözaltına alındığı aktarıldı.

Bursa’da güpegündüz rehine krizi: Para vermeyen ablasını rehin aldı

Kaynak: TELE1