Hollanda’da koronavirüs nedeniyle depresyona giren gençler için 58.5 milyon euro

Yayın tarihi: 9 Aralık 2020 Çarşamba 7:10 pm - Güncelleme: 9 Aralık 2020 Çarşamba 7:10 pm

Hollanda’da, hükümet, koronavirüs salgını nedeniyle yaşadığı yalnızlık, kaygı ve depresyon sorununu ortadan kaldırmak için bütçeden 58.5 milyon euro ayırdı.

BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın haberine göre Hollanda Başbakanı Mark Rutte, salgın nedeniyle gençlerin geçmişe oranla birçok yaşam alanından vazgeçmek zorunda kaldığını belirtti. Rutte, gençlerin bu dönemde diğer yaş gruplarına göre yalnızlık, üzüntü ve kaygı gibi ruh sağlığı sorunlarıyla daha fazla karşılaştıklarını söyledi.

Hükümet, gençler arasındaki yalnızlık sorunuyla mücadele edebilmeleri için belediyelere 58,5 milyon euro kaynak aktaracak. Hollanda’daki belediyeler bu parayı, spor turnuvaları, yaratıcılık atölyeleri, müze gezileri, fotoğrafçılık kursları ve internet üzerinden gerçekleştirilecek çeşitli etkinlikler için kullanacak.

Belediyelerin öncülüğünde salgın döneminde yalnızlık sorunu yaşayan gençlere, kişisel danışmanlık ve zihinsel dayanıklığı güçlendirmek için kurs gibi hizmetler de verilecek.

Noel tatilinden itibaren hayata geçirilecek uygulamadan 27 yaşın altındaki herkes yararlanabilecek. Düşük gelir gruplarının yaşadığı semtlerdeki savunmasız gençlere ise öncelik tanınacak.