Hollanda‘da bir hayvanat bahçesinde Mehmet isimli Türk göçmenin ineğe cinsel istismarda bulunduğu, güvenlik kamerası görüntüleri ile tespit edildi. Hollanda vatandaş hakkında sınır dışı kararı aldı.

Hollanda’nın Enschede kentinde yer alan bir hayvanat bahçesinde, ‘Laura’ isimliği ineğe defalarca cinsel istismarda bulunan Mehmet isimli kaçak göçmenin sınır dışı edildiği belirtildi. Yerel basının aktardığına göre, 59 yaşındaki Türk göçmenin oturum izni 2020 yılında iptal edilmişti. Sınır dışı edilen Türk göçmenin, su anda Türkiye’nin kuzeyinde ikamet ettiği kaydedildi.

İstismarın, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edildiğini anlatan hayvanat bahçesinin müdürü Erwin, 2023 yılının son aylarında Mehmet’i ‘suç üstü yakaladıklarını’ dile getirdi. Polis yetkililerine durumun bildirildiği ve veteriner tarafından muayene edilen inek Laura’nın aylarca Türk göçmenin istismarına maruz kaldığı tespit edildi. Laura’nın insanlara temkinli yaklaştığını ve kendisini izole ettiğini dile getiren Erwin, Laura’nın düzenli olarak kontrole gittiğini de belirtti.

KARADENİZ’DE YAŞAMAYA BAŞLADI

Mehmet’in Laura’ya saldırısından bir süre sonra İstanbul’a gönderildiği belirtilirken Mehmet A’nın şu an Karadeniz’deki ailesinin evinde yaşadığı belirtildi. Yetkililer sınır dışı edilen Mehmet’e bir miktar para da verildiğini duyurdu.

Hollanda’dan Türkiye’ye sınır dışı edilen Mehmet’in evcil köpeği ve kedisini de yanında getirdiği belirtilirken bir arkadaşı yerel medyaya, “Mehmet önce tedavi edilmeli fakat açıkça görülüyor ki Türkiye’deki bir hayvanın yaşamı, Hollanda’daki bir hayvandan çok daha az değerli” dedi.

ESRARLA YAKALANMIŞ

RAIR Foundation isimli kuruluş ise, Mehmet isimli göçmenin daha önce suç kaydı olduğunu bildirdi. Buna göre Mehmet, 2019 yılında 6 kilogram esrar ile yakalanmıştı. Ulusal Hayvan İstismarı Uzmanlık Merkezi Koordinatörü Nienke Endenburg, hayvan istismarını ciddiyetini vurguladı ve bu saldırılarla mücadele etmek için hızlı ve etkili yaptırımlara ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Hollanda’da Kuran yakan provokatör gözaltında