Hollanda’da dikkat çeken koronavirüs araştırması: Gençlerin yüzde 82’si risk altında

Yayın tarihi: 6 Şubat 2021 Cumartesi 11:24 pm - Güncelleme: 6 Şubat 2021 Cumartesi 11:24 pm

Hollanda’da yapılan bir araştırma gençlerin yüzde 82’sinin yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle tükenmişlik sendromu riskiyle karşı karşıya olduğunu ortaya çıkardı.

2019 yılının son günlerinde Çin’in Hubei eyaletinin Wuhan kentinde tespit edilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını hayatımızı birçok açıdan etkilerken Hollanda’dan da bir haber geldi.

Hollanda’da Ulusal Stres ve Tükenmişliği Önleme Merkezi (NCPSB) tarafından yapılan araştırmada, ülkede neredeyse tüm gençlerde psikolojik sorun tehlikesi bulunduğu belirtildi.

Araştırmaya göre, gençlerin yüzde 82’sinde Kovid-19 nedeniyle tükenmişlik sendromu riski mevcut.

NCPSB Müdürü Theo Immers yaptığı yazılı açıklamada, tüm bir neslin yok olmasından korktuğunu belirterek şunları söyledi:

“Kovid-19 öncesinde tükenmişlik sendromu zaten halk arasında bir numaralı hastalıktı. Ancak bu oran tüm halk arasında yüzde 17,3 iken yapılan araştırmadan sonra bunun sadece gençlerde yüzde 82 civarında olduğunu görüyoruz.”

Rakamların sadece endişe verici olmadığını ifade eden Immer, yaklaşan “felaketi” önlemek için hiçbir şey yapılmamasının da şok edici olduğunu belirtti.