Hollanda, Türkiye’yi “yüksek riskli bölge” ilan etti

Yayın tarihi: 8 Şubat 2022 Salı 12:36 pm - Güncelleme: 8 Şubat 2022 Salı 12:36 pm

Hollanda hükümeti, hızla artan koronavirüs vakaları nedeniyle Türkiye de dahil, Avrupa Birliği (AB) üyesi olmayan 12 ülkeyi, “yüksek riskli bölge” ilan etti.

Türkiye’de Omicron varyantıyla beraber vaka sayıları hızla yükseliyor. 19 Aralık 2021’de 16 bin 910’a kadar inen günlük Covid-19 vakaları bir haftada 20 bini geçerken ay sonunda 40 binin üstünü görmüş; 4 Şubat’ta ise 111 bin 147’yle rekor tazelemişti.

Salı gününden itibaren Hollanda hükümeti,  yurt dışında ülkesine gelecek turistler için seyahat kurallarını sıkılaştıracak. Türkiye’nin de dahil olduğu Avrupa Birliği (AB) üyesi olmayan 12 ülke alınan tedbirlerin içerisine dahil edildi.

Yeni kurallara göre bütün yolculardan negatif test sonucu istenecek ve üçüncü doz takviye aşısı yaptırmayanlar zorunlu karantinaya tabi tutulacak. Hollanda hükümetinin aldığı karar Türkiye’nin yanı sıra, Arnavutluk, Bolivya, Bosna-Hersek, Kosta Rika, Guyana, Lübnan, Kuzey Makedonya, Panama, Sırbistan, Surinam ve Tunus’tan gelen yolcular için geçerli olacak.

Bu ülkelerden gelen ve destekleyici koronavirüs aşısı yaptırmamış olan 13 yaşından büyük kişilere, 10 günlük zorunlu ev karantinası uygulanacak.

Bakan Koca İstanbul’daki koronavirüs durumunu paylaştı