Hollanda Kralı fiziksel mesafeye uymayınca hükümet tepki gösterdi

Yayın tarihi: 18 Haziran 2021 Cuma 11:13 pm - Güncelleme: 19 Haziran 2021 Cumartesi 12:53 am

Hollanda Kralı Willem-Alexander’ın, ülkesinin milli futbol takımının EURO 2020’de dün akşam oynadığı Avusturya maçı öncesi Lahey’de gerçekleştirdiği sokak ziyareti sırasında sosyal mesafe kuralına uymaması, hükümetin tepkisini çekti.

Hollandalı bakanlar, koronavirüs önlemlerinin herkes için geçerli olduğuna dikkati çekerek, Kral ve ailesine istisna uygulanmayacağını vurguladı.

Kral Willem-Alexander, Hollanda’nın 2-0 kazandığı karşılaşma öncesi, ülkenin en güzel süslenen “turuncu sokağı” olarak bilinen Lahey’deki Marktweg’i ziyaret etti.

Baştan sona turuncu bayrak ve flamalarla süslenen sokakta mahalle sakinleri ile konuşan ve el sıkışan Kral, Hollanda hükümeti tarafından zorunlu hale getirilen 1,5 metrelik sosyal mesafe kuralına uymadı.

Hollanda Tıbbi Bakım Bakanı Tamara van Ark, sosyal mesafe zorunluluğunun boşuna konulmadığını belirterek, kuralların tüm Hollandalılar için geçerli olduğuna dikkati çekti.

Kral’ın örnek olmak gibi bir işlevi bulunduğunu vurgulayan van Ark, “Belki yoğun ilgi ve coşkudan böyle oldu ama tekrar hatırlatmakta fayda var, sosyal mesafe kuralına bağlı kalmalıyız. Kuralların konulmasının bir nedeni var” dedi.

Güvenlik ve Adalet Bakanı Ferdinand Grapperhaus da, Hollanda Kraliyet Ailesi üyeleri için kurallarda bir istisna olmadığını vurguladı.