Hollanda, Binali Yıldırım’ın kara para akladığını tespit etti; Yıldırım yeni hamle yaptı

Yayın tarihi: 13 Ekim 2021 Çarşamba 10:24 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2022 Salı 2:59 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın kara para akladığı tespit edilmesi üzerine banka işlemleri durdurulunca, Hollanda’daki şirketlerini İngiltere’ye taşıdığını açıkladı. Yanardağ,  “Peki bu şirket neden Hollanda’da? Hani yerli ve milliydiler? Neden vergi vermiyorlar?” ifadelerini kullandı.

Hollanda basınında AKP’li Binali Yıldırım 150 milyon dolar değerinde bir şirketinin olduğu duyurulmuş, daha sonra ise şirketin değerinin 26 milyar dolar değerine yükseldiği söylenmişti. TELE1’de yayınlanan 18 Dakika programında konuşan Merdan Yanardağ, konuya ilişkin denizci iş insanı tarafından kendisine iletilen yeni bir bilgiyi paylaştı. Buna göre, Yıldırım’ın kara para akladığını tespit eden Hollanda yetkilileri, Yıldırım’ın banka işlemlerini durdurdu. Yıldırım ise şirketlerini Londra’ya taşıdı.

Yanardağ, şunları kaydetti:

“Binali Yıldırım’ın yurtdışında 26 milyar dolar varlığı olduğu ortaya çıktı. Peki bu şirket neden Hollanda’da? Hani yerli ve milliydiler? Neden vergi vermiyorlar? Hollanda’ya gitmelerinin bir nedeni var. Vergi kaçırdılar. Vergi vermek istemiyorlar. Sebebi bu. Çünkü Hollanda denizci bir ülke olduğu için, orada denizcilik şirketleri vergiden muaftır. Bu yüzden gitmiş, iyi mi? Bir iş insanı, ‘Hollanda Binali Yıldırım’ın şirketlerinin kara para akladığını gördüğü ve banka işlemlerini durdurduğu için Yıldırım şirketlerin İngiltere’ye taşıdı’ diyor. Şu anda Hollanda’da değilmiş, yakın zamanda İngiltere’ye taşımış”

Merdan Yanardağ, eski TÜGVA yöneticisinin çarpıcı itiraflarını değerlendirdi