HKP’den Atatürk Orman Çiftliği tepkisi: Gençlik sömürü istemiyor

Yayın tarihi: 22 Şubat 2021 Pazartesi 12:21 pm - Güncelleme: 22 Şubat 2021 Pazartesi 12:21 pm

Halkın Kurtuluş Partisi Gençliği, Atatürk Orman Çiftliği’nin ihaleye çıkmasına tepki göstermek için bir video yayımladı. “Gençlik Sömürü İstemiyor” denilen videoda gençler, Atatürk Orman Çiftliği’nin yok edilmesine izin vermeyeceklerini belirtti.

Atatürk Orman Çiftliği’nin mülkiyetinde bulunan 70 dönümlük arazi otopark, rekreasyon ve tarım üretim alanı olarak kiraya verilmesi için ihaleye çıkmasına yönelik tepkiler devam ediyor. Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Gençliği de sosyal medyadan bir video yayımladı.

Gençlik üyeleri tarafından hazırlanan video, Halkın Kurtuluş Partisi’nin (HKP) resmi sosyal medya hesabından,  “Atatürk Orman Çiftliği’nin Bağrındaki Hançeri Söküp Atacağız!” notuyla paylaşıldı.

HKP Gençliği’nin, videoda yer alan konuşmaları ise şöyle:

“Antiemperyalist Kurtuluş Savaş’ımızın Önderi Mustafa Kemal’in 1937’de halka bağışladığı Atatürk Orman Çiftliği’ni parsel parsel yok eden AKP’giller son olarak 74.000 m² alanı da yandaşlarına peşkeş çekecekler.

Atatürk Orman Çiftliği’nden geriye bir dikili ağaç bile bırakmıyorlar. Önce Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun verdiği kararla kaçak inşaat olarak yapılmış Saray, ardından ABD Büyükelçiliği, şimdi de otopark ve rekreasyon alanı planlarıyla ihaleye açıyorlar.

Bu ihaleler, tarım ve zirai amaçlarla kullanılması için Atatürk Orman Çiftliği’ni kuran Mustafa Kemal’in hatırasına ve Cumhuriyet’in değerlerine ihanettir.

Bugün yapılan ihalelerle birlikte Atatürk Orman Çiftliği’nin yok edilmesine izin vermeyeceğiz. Atatürk Orman Çiftliği’nin bağrındaki hançeri söküp atacağız. Gençlik Sömürü İstemiyor!”