Hızlı Geçiş Sistemi ücretlerine dev zam!

Yayın tarihi: 15 Ağustos 2024 Perşembe 8:55 am - Güncelleme: 15 Ağustos 2024 Perşembe 8:55 am

Bankacılık sektörü yetkililerinden alınan bilgilere göre, HGS otomatik yükleme tutarı yüzde 40 zam ile birlikte 245 TL olarak güncellenecek. Yeni tarife 19 Ağustos’tan itibaren geçerli olacak.

Akaryakıt ve enerji tarifelerine gelen zam ve yüksek enflasyon Hızlı Geçiş Sistemi tarifelerine de zammı kaçınılmaz hale getirdi. Hılı Geçiş Sistemi tarifelerine yüzde 40 zam yapıldığı öğrenildi. Her yeni zam başka bir zammı doğururken bu durumun faturası da yine yurttaşa kesiliyor.

ŞOK Haber’de yer alan habere göre; HGS otomatik yükleme tutarı 245 TL olarak güncellenecek, ancak bu durum araç sahiplerinin mali yükünü hafifletmeyecek. Özellikle orta ve düşük gelirli vatandaşlar bu zamlardan en çok etkilenen kesim olacak. HGS otomatik yükleme tutarı da 245 TL olarak güncellenecek, ancak bu durum araç sahiplerinin mali yükünü daha da artıracak. Özellikle orta ve düşük gelirli yurttaş bu zamlardan en çok etkilenen kesim olacak.

Yurttaş bir yandan yüksek yaşam maliyetleriyle mücadele ederken, diğer yandan da otomobil kullanmanın giderek zorlaşıyor. HGS ücretlerindeki bu yeni artış, yurttaşın bütçelerini daha da zorlayacak gibi görünüyor.

Bankacılık sektörü yetkililerinden alınan bilgilere göre, HGS otomatik yükleme tutarına yüzde 40 zam uygulanacak. Böylece HGS yeni tutarı 245 TL olarak güncellenecek. HGS ile araç sahipleri otoyol ve köprü geçişlerinde bakiye yetersizliği yaşamadan seyahat edebilecekler. Ancak yeni zam, yurttaşın ceplerini daha fazla zorlayacak.

Uzmanlar, HGS ücretlerindeki bu sık sık yapılan artışların, vatandaşların otomobil kullanımından vazgeçmelerine neden olabileceği konusunda uyarıyor. Özellikle orta ve düşük gelirli vatandaşlar, bu durumdan en çok etkilenen kesim olacak.

Ankara’da okul servis ücretlerine dev zam

Kaynak: TELE1