Hızlı bir şekilde değer kaybeden akıllı telefon modelleri hangileri

Yayın tarihi: 7 Eylül 2021 Salı 8:00 am - Güncelleme: 6 Eylül 2021 Pazartesi 2:03 pm

Hızlı bir şekilde değişen teknoloji dünyası önceki cep telefonlarını çöp haline getirebiliyor. Hem daha iyi yazılımlar hem de daha şık tasarımlar akıllı telefonlarda tercih ediliyor. Bu durum aynı zamanda önceki modellerin çöpe atılmasına neden oluyor.

Özellikle yeni gelen amiral gemileri diğer modelleri unutturmaya yetiyor. Samsung, Google ve Apple gibi akıllı telefon markaları bile bu durumu tersine çeviremiyor. Şu sıralar dünya adeta akıllı telefon çöplüğü haline gelmek üzere. Peki çok hızlı bir şekilde değer kaybeden bu akıllı telefon modelleri hangileri?

cep telefonları

Yapılan çalışmalar sonucunda zamanla en fazla değer kaybeden cihazlar tespit edildi. Zamanla en fazla değer kaybı yaşayan akıllı telefonlara bakıldığında Galaxy Z Flip ile Google Pixel 2X cihazlarının zirveyi paylaştığını görüyoruz.

Listede Ayrıca Pixel 3 ve 3 XL cihazları yer alıyor. İşin aslına bakacak olursak kimse bu cihazların listede yer almasını beklemiyordu. Ancak Google Pixel modelleri özellikle bu listede yer alıyor. Samsung 9 ve Samsung 8 gibi modeller yine en hızlı değer kaybeden akıllı telefonlar arasında bulunuyor. Değerini çok az kaybeden cihazlar ise iPhone 11 ile başlıyor.

Apple şirketinin genellikle çok az değersiz hale gelen akıllı telefonları listede zirveyi kovalıyor. iPhone XS Max modeli yine en az değersiz hale gelen cihazlar içerisinde yer alıyor. iPhone 8 modeli bile diğerlerine oranla yeni kalmayı başarmış gibi görünüyor.

Elon Musk iddia ediyor: Starlink ışık hızında veri aktaracak