Hizbullah’ı terör örgütü olarak tanımayan HÜDA-PAR, AKP ile seçime girme hazırlığında

Yayın tarihi: 13 Mart 2023 Pazartesi 6:08 pm - Güncelleme: 13 Mart 2023 Pazartesi 7:10 pm

Kanlı eylemleri ile bilinen Hizbullah’ı terör örgütü olarak kabul etmeyen HÜDA-PAR, AKP ile milletvekilliği seçimlerinde birlikte hareket etmede bir problemlerin olmadığını açıkladı.

Seçimi kaybetme telaşı içine düşen AKP, Cumhur İttifakı’nı genişletme çabalarına girişti. Kadın karşı şiddeti önleyen yasayı kaldırmak isteyen Yeniden Refah Partisi’ne teklif götüren AKP, Hizbullah’ı terör örgütü olarak kabul etmeyen HÜDA-PAR ile görüşmeye devam ediyor.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş beraberindeki heyet ile HÜDA-PAR Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Görüşmenin ardından Numan Kurulmuş, “Arkadaki görüşmelerde bir pürüz yok. son noktayı henüz koymuş değiliz. Anlaşılmayan bir nokta yok. Müzakereler devam ediyor. Cumhurbaşkanımıza açıkladıkları destekten dolayı teşekkür ediyoruz .Bu seçim sürecinin başlamasıyla birlik siyasi partiler gündemlerini yoğunlaştıracaklar, hem de ittifaklar genişlemek için partiler arası görüşmeler olacaktır” dedi.

Perinçek ve HÜDA PAR karşı karşıya geldi

Kurtulmuş’un ardından söz alan HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Milletvekilliği seçimlerimde birlikte hareket etme konusunda problem yaşamadıklarını açıkladı. Yapıcıoğlu, şunları sarf etti:

 

“Sayın Cumhurbaşkanımız ile yaptığımız görüşmelerden sonra Cumhur İttifakı’nda yer alma teklifi aldık. Görüşmelerimiz devam ediyordu fakat araya deprem girdi. Yaraları sarma konusunda yoğunlaştık. Görüşmeler de sonra devam etti. Cumhurbaşkanlığı konusunda tavrımızı açıkladık. Parlamentoda seçimlerinde de birlikte hareket etme konusunda prensip olarak problem yok. Bunun detayları hakkında netleşme yok. Gizli saklı üstü örtülü pazarlıklar, algılanmasın açıklamanın gecikmesi. Bizim önceliğimiz milletimizin menfaatidir.

Arkadaki görüşmelerde bir pürüz yok. son noktayı henüz koymuş değiliz. Anlaşılmayan bir nokta yok. Müzakereler devam ediyor”

Perinçek ve HÜDA PAR karşı karşıya geldi