Hızbullah sahnede! ‘Amacı iç savaş çıkarmak’ iddiası

Yayın tarihi: 18 Nisan 2019 Perşembe 4:13 pm - Güncelleme: 18 Nisan 2019 Perşembe 4:13 pm

Şeritançı Hüda-Par’ın yayın oranı ‘Bölge Gerçekleri’ adlı sayfa provokasyona devam ediyor.

1990’lı yıllarda işlediği cinayetler ve mezar evler ile toplumsal hafızaya kazınan Hizbullah’ın sözde ‘yasal’ kanadı Hür Dava Partisi (Hüda-Par) provokasyon peşinde. Şeriatçı Hüda-Par’ın yayın organı ‘Bölge Gerçekleri’ isimli Twitter hesabı 31 Mart akşamından beri yaptığı haberler ile açık açık suç işlemektedir. Yaptığı paylaşımlar ile halkı kin ve düşmanlığa sevk eden ‘Bölge Gerçekleri’ adlı sayfa son paylaşımını şöyle;

“Son 12 Saatte Yaşananlar!!!
-Saraçhane’de bira ile kutlama.
-İBB personelini tehdit.
-PKK’lıların Demirtaş çağrıları
-FETÖ’cülerin dönüyoruz açıklamaları
-TÜRGEV’in kız öğrenci yurduna saldırı
-Meteobüste Yolculuk yapan Örtülü genç kızlara sözlü saldırı…”

 

‘Bölge Gerçekleri’ adlı sayfanın bu paylaşımında hiç bir fotoğraf ve video bulunmaması ve hiç bir haber sitesinde yer almaması paylaşımının gerçek olmadığını gösteriyor.

BÖLGE GERÇEKLERİ ADILI SAYFANIN YALAN HABERLERİ

“Maltepede Chpli Milletvekilileri Ve Partililer Sayım Yapılan Salona Girerek Sayımı Engellemek İçin Karkagaşa çıkardı…” şeklinde paylaşımda bulunarak yalan haber yapan ‘Bölge Gerçekleri’ adlı sayfanın yalanı hemen yalandı. Olayın gerçeği ve tutanağı aşağıdadır;

Maltepe İlçe Seçim Kurulu’nun, Sandık Sayım Kurulu sayısını ve sayımı artırmak istemesine tepki gösteren MHP ve AKP’liler, sayım alanına topluca girerek çalışmaları durdurdu. Bunun üzerine Özel Harekat duruma müdahale etti ve salona girdi. 

 

Pelikancılar tarafından ortaya atılan seçim yenilecek yalanına ‘Bölge Gerçekleri’ adlı sayfa gerçek gibi yansıtmaya çalıştı.

 

“Chp Bağımsız adayında oyunu çalmış!!! Antalya’da Büyükşehir Belediye başkanlığı için bağımsız aday olan Bekir Karadaş (40), oy kullandığı sandığından kendisine 0 oy çıkınca itiraz etti.”

,

 

PHOTOSHOPLU ROVOKASYON

‘Bölge Gerçekleri’ adlı sayfa sosyal medya hesabından photoshoplu görüntü kullanarak bir yalan paylaşım da daha bulunmuştur.

 

YALAN PAYLAŞIM TUTANAKLARLA YALANLANDI

İstanbul Gaziosmanpaşa Ortaokulunda seçim başlamadan önce, saat 07.07’de sandık kurulu üyelerinden Gülçin Sevindik tarafından kaydedilmiş. Sevindik’in tepkisinin sebebi ise sandıkların açılması değil, mühürlü oy pusulalarının, zarfların ve imza listelerinin 1066 numaralı sandığın başkanı tarafından, sandık kurulu üyeleri gelmeden masalar üzerine konulması. Yani video seçim sandıklarının seçim kurallarını ihlal edecek biçimde açıldığını göstermiyor. Videoda görülen mühürlü pusulaların olduğu çuvalın oy verme işlemi başlamadan önce sandık kurulu başkanı tarafından açıldığı anları gösteriyor.

Bu tutanakta da 1066 numaralı sandık için mühürlü oy pusulalarının ve imza listelerinin sandık kurulu üyeleri gelmeden masalara yerleştirilmesine itiraz edildiği görülüyor.
<>
<>
<>
<>
<>

GAZİOSMANPAŞA KAYMAKAMI AÇIKLAMA YAPTI

 

Söz konusu iddia görüntülerin sosyal medyada Gaziosmanpaşa’da yaşandığı belirtilerek yayılmasından sonra İstanbul Gaziosmanpaşa İlçesi Kaymakamıolayıyalanladı.

Sonuç olarak videonun Gaziosmanpaşa’da bir ortaokulda CHP’lilerin mühürlü oy çuvallarını boşalttıkları anları gösterdiği iddiası doğru değil. Video, Üsküdar İlçe İkinci Seçim Kuruluna çeşitli okullardan getirilen oy pusulaları ile dolu çuvalların bulunduğu Bağlarbaşı Parakende ve Pazarlama Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi spor salonunda kaydedilmiş. Olaydaki kavganın sebebi ise İlçe İkinci Seçim Kuruluna dışarıdan gelen bazı kişilerle salonda bulunan kişiler arasında çıkan bir gerginlik. Ayrıca olay sonrasında alınan darp raporundan da olayın bir saldırı sonucu ortaya çıktığı yorumu yapılabilir.

<>