Hizbullah lideri Nasrallah: İsrail’in asıl hedefi 4 bin kişiyi öldürmekti

Yayın tarihi: 19 Eylül 2024 Perşembe 5:36 pm - Güncelleme: 19 Eylül 2024 Perşembe 5:56 pm

Lübnan Hizbullah’ının lideri Hasan Nasrallah, İsrail’in çağrı cihazlarını patlatması hakkında konuştu. Nasrallah, “İsrail 4 bin kişiyi öldürmeyi hedefliyordu” dedi.

İsrail 1 gün arayla Lübnan’da önce çağrı cihazlarını ardından da telsizleri patlattı. İsrail’in saldırılarının ardından Hizbullah lideri Hasan Nasrallah açıklamalarda bulundu. Nasrallah’ın açıklamalarından önce İsrail Lübnan’a hava saldırısında bulundu. Nasrallah, İsrail’in asıl amacının 4 bin kişiyi öldürmek olduğunu söyledi.

İsrail’den Nasrallah’ın konuşması öncesi Lübnan’a hava saldırısı!

Nasrallah, konuşmasında şunları söyledi:

“İSRAİL TÜM KIRMIZI ÇİZGİLERİ AŞTI”

Düşman İsrail binlerce çağrı cihazını hedef aldı ve eş zamanlı olarak patlattı. Düşman bu operasyonla bütün kırmızı çizgileri aştı, hiçbir şey umursamıyorlar ne ahlaki ne insani ne de yasal olarak. Patlamaların bazıları hastanelerde oldu. Çağrı cihazları taşıyanlardan bazıları hastanelerde çalışıyordu.

Çarşıda olanlar, evde olanlar, mağazada olanlar, araçlarında olanlar… Ana yollarda ve birçok kadın ve çocuklar da taşıyorlardı, sadece Hizbullah’ın savaşçıları değil. Onlar bütün bu cihazı taşıyanları hedef aldılar. Onlarca şehit verdik içlerinde kadınlar var, çocuklar var. Gerçek sayılar zamanla ortaya çıkacak. Düşman ne yapıyor? Düşmanın niyetine bakıyoruz, çağrı cihazlarını hedef aldı farz edelim. 4 binden fazla cihaz vardı. Bunları patlattıklarında bilerek ve hedef alarak patlattılar. Bunlar 4 bin kişiyi 1 dakikada öldürmek istediler.

“BÜYÜK BİR DARBE ALDIK”

Gerçekleri görmemiz lazım, biz büyük bir güvenlik darbesi, insani bir darbe aldık. Ve direnişin Lübnan’daki tarihinde eşi benzeri olmayan bir darbeydi bu. Belki de dünyada bu çeşitli saldırı hiç olmamıştı daha önce. Evet, biz büyük bir darbe aldık. Ama savaşın doğası böyle ve çatışmanın doğasında bunlar var. Düşmanımızın teknolojik olarak üstünlüğünü biliyoruz. Sadece İsrail değil ki Amerika, Batı ve NATO arkasında ve en yeni teknik güce sahip olanlar karşımızda duruyorlar.

“LÜBNAN HALKINA KARŞI BİR SAVAŞ İLANI”

İsrail’in (son iki gündür) düzenlediği saldırılar Lübnan halkına karşı bir savaş ilanıdır.

“GAZZE’DEKİ SALDIRILAR DURANA KADAR DİRENİŞ DURMAYACAK”

İsrail’e seslenen Nasrallah, “Gazze’deki saldırılarınızı durdurmadan biz saldırılarımızı durdurmayacağız. Ben açıkça söylüyorum, sonucu ne olursa olsun Lübnan’daki bu direniş asla durmayacak. Gazzeliler ve Batı Şeria’daki kardeşlerimizi desteğimizden asla vazgeçmeyeceğiz.

Düşman bilsin ki ne bizim altyapımıza ne gücümüze ne de liderliğimize asla bir zarar veremedi. Hatta gücümüz daha da artıyor.

NASRULLAH’IN KONUŞMASI SIRASINDA İSRAİL UÇAKLARI ALÇAK UÇUŞ YAPTI

Çağrı cihazları ve telsizlerin patlatılmasının ardından Nasrullah ilk kez açıklama yaparken, İsrail savaş uçakları, Hizbullah lideri canlı yayında açıklama yaparken Beyrut üzerinde alçak uçuş gerçekleştirdi.

 

 

 

Kaynak: TELE1