Hizbullah kara harekatına meydan okudu: Zaferle çıkacağız!

Yayın tarihi: 30 Eylül 2024 Pazartesi 12:50 pm - Güncelleme: 30 Eylül 2024 Pazartesi 12:50 pm

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, Nasrallah’ın ölümü ve İsrail’in kara harekatı ile ilgili konuştu. Kasım, İsrail’in kara harekatı tehdidine, “Hazırlıklıyız, zaferle çıkacağız” yanıtını verdi.

Lübnan Hizbullah’ı lideri Hasan Nasrallah’ın öldürülmesinin ardından Hizbullah’tan savaşla ilgili ilk açıklama geldi. Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, İsrail’in kara harekatı tehdidine, “İsrail Kara Kuvvetleri saldırıya geçerse hazırlıklıyız. Kara muharebesine girebilecek kapasitedeyiz. Savaşın uzun süreceğini biliyoruz ve her türlü olasılığa hazırız. Bu savaştan zaferle çıkacağız” dedi.

Nasrallah’ın öldürülmesinin ardından Netanyahu’dan ilk açıklama

“NASRALLAH ÖLÜM GELENE KADAR BİZİ TERK ETMEDİ”

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Kasım’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Hizbullah hareketi, liderinin ölümü ardından da devam edecek ve hedeflerine ulaşacak. İsrail Kara Kuvvetleri saldırıya geçerse hazırlıklıyız. Kara muharebesine girebilecek kapasitedeyiz. Savaşın uzun süreceğini biliyoruz ve her türlü olasılığa hazırız. Bu savaştan zaferle çıkacağız. Lider Hasan Nasrallah ölüm gelene kadar sahayı terk etmedi. Hizbullah’ın yapısında her zaman görevi devralmaya hazır yardımcı komutanlar ve yedek alternatifler bulunuyor. Grubumuz bir kardeş, bir lider kaybetti. İsrail Lübnan’ın her yerine saldırıyor. ABD, İsrail’in ‘katliam’ yapmasını sınırsız bir şekilde destekliyor. Bize darbe vurdular ama biz yolumuza devam edeceğiz.

Kaynak: TELE1