HiveOS vs Windows ? Mining için hangisi kullanılmalı?

Yayın tarihi: 11 Mart 2021 Perşembe 8:00 am - Güncelleme: 10 Mart 2021 Çarşamba 1:04 pm

Şu sıralar madencilik işine girmek isteyenlerin ikilemde kaldıkları bir konu var. Mining için HiveOS mi daha iyi yoksa Windows mu? İşte bu sorunun yanıtı.

2021 yılı ile birlikte mining olayı da patladı. Aslında önceki yıllarda da mining ile uğraşanların sayısı azımsanmayacak derecede fazlaydı. Lakin şu sıralar tüm dünya mining olayına sarmış durumda.

Elbette söz konusu GPU ile mining olduğunda insanların karşısına pek çok soru işareti çıkıyor. Bu sorulardan en önemlisi ise hangi işletim sisteminin kullanılması gerektiği. Malum madencilik için kullanılabilecek pek çok farklı seçenek bulunuyor. Bunlardan en popüler olanları ise RaveOS, HiveOS ve Windows.

Mining

Eğer mining yapacağınız bilgisayarı normal işleriniz için de kullanacaksanız zaten tek seçeneğiniz Windows oluyor. Fakat ben sadece madencilik için özel bir rig kuruyorum ya da bilgisayarımı sadece madencilik için kullanacağım diyorsanız işte o zaman iş değişiyor.

Bu durumda pek çok kişi mining için en iyi işletim sistemi konusunda tereddüte düşüyor. Kimisi Windows’u, kimisi ise HiveOS’i tercih ediyor.

Elbette ikisinin de kendisine göre artı ve eksileri var. Lakin Windows’ta çok daha fazla sorunla uğraştığınız gerçeğini unutmayın. Ayrıca Windows’a uzaktan erişimin olmaması ve sürekli güncellemeler yaparak sistemi kapatması da en büyük eksileri.

Öte yandan HiveOS ise sadece madencilik için yazılmış bir işletim sistemi olduğu için çok daha kullanışlı. Üstelik bu sisteme uzaktan erişim imkanı da son derece kolay.

Bizim size önerimiz, HiveOs olacaktır. Yine de tercih sizin.

Ethereum madenciliği bitiyor! İşte tarih