Hisarcıklıoğlu ile görüşen Kılıçdaroğlu: Esnaf kendini yalnız hissetmesin

Yayın tarihi: 15 Kasım 2021 Pazartesi 3:47 pm - Güncelleme: 15 Kasım 2021 Pazartesi 6:42 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüştü. Kılıçdaroğlu, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Ekonominin kitabını yazdık” diyen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi.

Dolarda yaşanan artışın ardından Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşen Kemal Kılıçdaroğlu bu kez de enerjiye yapılan yüzde 48’lik zam sebebiyle TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüştü. Kılıçdaroğlu, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Alın teri döken esnaf kendini yalnız hissetmesin. Onların finansmana erişimi, dijitalleşme konusunda önlerine çıkan engelleri ortadan kaldırmak da bizim görevimiz. Biz iktidar olduğumuzda işletme dostu mevzuatı mutlaka hayata geçireceğiz. Ülkeyi fakirleştirip ihracat yapacağım diye inatlaşma içine giren bir anlayışla karşı karşıyayız. Ne kadar çok fakir olursa o kadar çok ihracat yapacağız ve buradan gelir elde edeceğiz diye akla mantığa sığmayan bir düşünceyle karşı karşıyayız. Türkiye’nin fakirleşmesi ekonomide kayıp vermesi demektir. Eğer Türkiye fakirleşirse iç piyasa talebinin de daralacağını hepimiz biliyoruz” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’IN ‘EKONOMİNİN KİTABINI YAZDIK’ SÖZLERİNE ELEŞTİRİ

CHP Lideri, Türk Lirası’nın dolar karşısında hızla eridiğini söyleyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “ekonominin kitabı yazdık” sözlerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu konuşmasında, “Zırvalıklar ve saçmalıklarla karşı karşıyayız. Ekonominin kitabı yazılmış, böyle bir anlayışı hiç görmedim. İç piyasayı büyütmek istiyorsak Türkiye’nin uluslararası piyasalarda itibar kazanmasını istiyorsak sosyal devleti inşa etmek zorundayız. Türk Lirası’nın dolar karşısında nasıl eridiği belli. İstihdam yaratana her zaman saygımız var. Önlerindeki bütün engelleri kaldıracağız. Ülkenin sorunlarının nasıl çözüleceğini içerde anlattık. Bundan sonra da anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Saray, enerjiye yüzde 48 zam yapıp yükü sanayiye yıktı. Buna sessiz kalmayacağım” diyerek Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret edeceğini Twitter hesabından duyurmuştu.

Kılıçdaroğlu’nun yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verilmişti:

“Saray, enerjiye %48 zam yapıp yükü sanayiye yıktı. Buna sessiz kalmayacağım. Türkiye’nin işletmelerini korumak için birlikte ne yapabileceğimizi konuşmak üzere saat 17.00’de TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüşmeye gidiyorum. Saray şunu çok iyi biliyor ki, sanayici enerjiye yapılan bu zamları halka yansıtmak zorunda. Sonra gelsin sanayicimize karalamalar… Açıkça söylüyorum; ne işletmelerimizi ezdireceğiz ne de halkın zamlara boğulmasına izin vereceğiz.”

Kılıçdaroğlu ‘helalleşme yolculuğu’na çıkıyor: Sadece iktidarı devralmak yetmiyor